Kyrgiosa trápi zranenie, proti Slovákom však chce nastúpiť

TA3 TASR
13.9.2016 12:21

Austrálsky tenista Nick Kyrgios je presvedčený, že bude stopercentne pripravený nastúpiť v baráži o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára proti Slovensku.

Zranenie je na ústupe

Podľa austrálskeho kapitána Lleytona Hewitta existuje 50-percentná šanca, že na tráve v Sydney bude môcť počítať so 16. hráčom svetového rebríčka ATP, ktorého kvári zranenie ohýbača bedrového kĺbu.

Kyrgios však na tlačovej konferencii priniesol pozitívne správy pre domáci tím. "Moje zranenie je na ústupe. Cítim sa lepšie a som presvedčený, že cez víkend budem môcť hrať. Myslím si, že náš tím môže dosiahnuť veľké veci," vyhlásil podľa agentúry AP.

Tréning s Tomicom

Kyrgios naposledy reprezentoval svoju krajinu v Davisovom pohári vlani vo víťaznom štvrťfinálovom dueli svetovej skupiny proti Kazachstanu v Darwine. Kyrgios si zatrénoval na trávnatom dvorci v Olympijskom parku spoločne s Bernardom Tomicom.

"Verím, že do začiatku piatkových dvojhier budem fit. Po príchode do Sydney som najskôr absolvoval jeden hodinový tréning, potom ďalší približne poldruhahodinový a cítim sa fajn. Počas celého roka hrám dobre a nič na tom nezmenilo ani malicherné zranenie, ktoré prišlo z ničoho nič," uviedol pre oficiálnu stránku Austrálskeho tenisového zväzu.

Nehrali spolu tri roky

Kyrgios s Tomicom nehrali spolu v Davis Cupe tri roky. "Bernard je skvelý hráč s veľkým potenciálom. Keď somvyrastal, patril k mojim idolom. Aj Sam Groth odohral viacero skvelých daviscupových duelov, v Darwine mi zachránil kožu. John Peers je zasa jeden z najlepších deblistov sveta, čo svedčí o sile nášho tímu,"dodal Kyrgios.

Úvodné piatkové dvojhry i záverečné nedeľňajšie single odštartujú o 3.00 h nadránom SELČ. Sobotňajšia štvorhra sa začne o 5.00 h SELČ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok