Lipšic: Spis je podvrh, vyzerá to na prácu bývalých SIS-károv

SITA, TASR
8.2.2012 15:35

Informácie, ktoré sa objavili na webe Lipsic.net, nie sú pravdivé. Ide o podvrh a absurdný materiál. Podľa ministra vnútra Daniela Lipšica (KDH) môže ísť o snahu zdiskreditovať ho a zamerať pozornosť verejnosti od vyšetrovania kauzy Gorila.

Autorom týchto spisov sú podľa neho zrejme bývalí príslušníci Slovenskej informačnej služby (SIS). Nevylúčil pritom, že sa v blízkej budúcnosti objavia aj ďalšie informácie, ktoré ho budú diskreditovať. Tie sa môžu týkať jeho súkromia, rodiny, a údajnej spolupráce so zahraničnými tajnými službami a možno aj premiérky Ivety Radičovej (SDKÚ-DS). "Je to o tom, že sme niekomu stúpili na otlak, pomerne závažne," komentoval s tým, že tento zámer ho neodradí vyšetrovať kauzu Gorila.

Verejný činiteľ podľa neho musí "zniesť viac". Bývalým príslušníkom SIS odkázal, aby sa lepšie "nabudúce pripravili a overili si svoje informácie". Údaje "fabrikátu" by podľa neho mohol poprieť aj rezort obrany.      Internetová stránka, ktorú údajne zriadili reprezentanti globálneho hackerského hnutia Anonymous, uverejnila informácie, ktoré kompromitujú Lipšica i ďalších členov KDH. Šéf rezortu vnútra mal podľa týchto údajov v rokoch 1997 a 1998 spolupracovať s Úradom vojenského obranného spravodajstva v Prešove.

Z pozície vojaka základnej vojenskej služby údajne poskytoval vojenskej tajnej službe informácie o činnosti profesionálnych vojakov, vojakov základnej vojenskej služby a občianskych zamestnancoch Vojenskej prokuratúry. Zároveň sa mal v decembri 2011 stretnúť s osobou, ktorá mala v minulosti pôsobiť v izraelských tajných službách. Údajný dokument pritom konštatuje, že nebolo preukázané, že by sa cudzinec pokúšal dostať k utajovaným skutočnostiam.

Záznam tlačovej konferencie ministra vnútra Daniela Lipšica:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok