Výletná loď narazila do brehu Dunaja, kapitán bol opitý

TA3 TASR
11.9.2016 08:35

Výletná loď so švajčiarskou vlajkou narazila nadránom do brehu Dunaja pri obci Vojka nad Dunajom. Pri kolízii nebol zranený žiadny pasažier a nebola nutná ani evakuácia cestujúcich.

U kapitána havarovanej lode zistili prítomnosť alkoholu. "Vec bude vyšetrovaná ďalej," uviedol minister dopravy Árpád Érsek. Tvrdí, že mu malo prísť zle a záchranári ho previezli do jednej z bratislavských nemocníc. "Mal problémy s tlakom a bol tiež pod veľkým stresom," povedal hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel.

Loď narazila do brehu asi o piatej hodine ráno. Podľa Érseka nemala závažné poškodenia, a tak o pár hodín neskôr pokračovala v plavbe smerom na Budapešť. Kormidlo lode mal prevziať ďalší kapitán.

Na palube sa nachádzalo 150 až 160 ľudí, z toho asi 50 členov bola posádka, potvrdil minister životného prostredia László Sólymos. Nikto sa nezranil. "Počas vyslobodzovania lode hasiči previezli všetky osoby evakuačnými autobusmi do prístavu," informovala Zuzana Farkasová z hasičského prezídia.

Plavidlo narušilo pravý breh Dunaja. Obhliadku miesta už polícia ukončila, vypočula i zvyšných kapitánov lode. Predbežná škoda na hrádzi je podľa nej 50.000 až 60.000 eur.

"O spôsobe a termíne opravy sa ešte rozhodne, no je to akútne," povedal Andrej Kasana z Vodohospodárskej výstavby. Zatiaľ si to podľa neho vyžaduje provizórne riešenia. Hrádza však je bezpečná, obyvatelia sa nemusia ničoho obávať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok