Slováci tipujú, kto bude novým prezidentom. Favoritom u ľudí je Pellegrini, vysoké stávky zaznamenali aj na Korčoka

ta3/Denis Dufala
31.1.2024 12:31

Pred bránami prezidentského paláca stojí 11 kandidátov. Ľudia koncom marca rozhodnú, kto sa dostane do finále. Niektorí odhodlaní občania sa rozhodli podčiarknuť svoje presvedčenie aj formou stávky na jednotlivých kandidátov.

Bratislava (402290) - 2024-01-31T115002.678.png
TASR/ta3

Najvyššia stávka je na Korčoka, Matovič podľa stávkových kancelárií veľké šance nemá. Slovensko už pozná kandidátov na prezidenta, najväčšími favoritmi sú podľa jednej zo stávkových kancelárií Peter Pellegrini a Ivan Korčok.

Nápor stávkarov

Bookmaker stávkovej kancelárie Tarek Yacoob informoval ta3, že evidujú vysoký záujem a očakávajú podobný nápor stávkujúcich ako pri parlamentných voľbách.

Favorit ľudí

Najviac sa stávkuje na Petra Pellegriniho, ktorý láka aj tipérov z Česka. Najviac si v jednej zo stávkových kancelárií tipér stavil 4-tisíc eur na výhru Ivana Korčoka. Ak by odvážlivcovi tip vyšiel, získal by 10-tisíc eur (pozn. red. vrátane vkladu).

Ďalšia stávková kancelária vykazuje, že na Pellegriniho je v čase písania článku dokopy stavených 86 826 eur (pozn. red. kurz na Pellegriniho je 1,4). Na Korčoka si ľudia dokopy stavili 52 959 eur (pozn. red. na Korčoka je kurz 2,55). Na Štefana Harabina ľudia natipovali 10 883 eur s kurzom 1 200.

42.png ta3 42.png

Podobné kurzy

Porovnali sme tiež kurzy v troch stávkových kanceláriách. Peter Pellegrini je v každej z nich favoritom s kurzom okolo 1,5. Na Ivana Korčoka je vypísaný kurz okolo 2,4.

V čase, keď Pellegrini nevyhlásil kandidatúru, na Jána Kubiša prichádzali stávky v tisíckach eur. Ľudia si podľa stávkovej kancelárie mysleli, že by Kubiš mohol získať podporu niektorých koaličných strán.

05.jpg ta3 05.jpg

Danko ako outsider

Podľa stávkovej kancelárie patrí Andrej Danko medzi outsiderov. Podľa bookmakerov je teda jeho víťazstvo veľmi nepravdepodobné, čomu svedčí aj vysoký kurz pri jeho mene.

"Predpokladáme, že Andrejovi Dankovi uškodila kauza so semaforom, no ani bez nej by sme mu výrazne väčšie šance nedávali. Dva nedávne relevantné prieskumy mu namerali 2 až 3 %," zhodnotil Tarek Yacoob.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok