Matovič: Kandidátka sa nám nerozpadá, ale očisťuje

TA3, SITA
7.2.2012 16:33

Kandidátka sa nerozpadá, ale očisťuje od ľudí, ktorí odmietli dokázať, či niekedy zobrali alebo nezobrali úplatok, reagoval dnes na tlačovej besede líder Obyčajných ľudí a nezávislých osobností Igor Matovič na odchod niektorých členov z kandidátky.

Ja kvitujem a rešpektujem to, čo spravili. Urobili presne to, čo sľúbili. Očakával som to,“ okomentoval Matovič ich odchod.

Matoviča odchod viac než dvoch desiatok kandidátov prekvapil. „Povedal som im (Zajacovi a Palkovi, pozn. SITA), aby sme spolu šli na detektor lži včera na obed a myslel som si, že sa im to rozleží v hlave, a že nakoniec na to pristúpia,“ vyhlásil s dodatkom, že ho verejné riešenie problematiky zhrozilo.

Matovič mal pocit, že týmto spôsobom naňho chcú vytvoriť tlak. „Nezľakol som sa, nikdy neustupujem vydieračom. Toto bol čisto vydieračský ťah.

Vladimír Palko, Peter Zajac a ďalší nespokojenci ohlásili hrozbu odchodu z kandidátky Obyčajných ľudí v pondelok. Nepáčilo sa im, že Matovič od nich chcel vyšetrenie na detektore lži. Palko označil nápad za debilný a za prejav politického primitivizmu.

Matovič neskôr povedal, že nežiadal vyšetrenie od všetkých ľudí na kandidátke, ale len od Palka, Zajaca a seba. Tvrdí, že radšej príde o niekoľko percent, ako by mal na kandidátke ľudí, ktorí sa boja detektora lži. Nespokojenci svoj odchod potvrdili dnes na tlačovej besede, z kandidátky by malo odísť najmenej 24 ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok