Putin dorazil na Krym, zvolal tam rokovanie bezpečnostnej rady

TA3 ČTK
19.8.2016 15:35

Ruský prezident Vladimir Putin dorazil na operatívnu schôdzu svojej bezpečnostnej rady do krymského Sevastopolu. Jeho cestu na anektovaný polostrov dávajú ruské médiá do súvislosti s nedávnym ruským obvinením, že Ukrajina zorganizovala na Kryme diverznú akciu, pri ktorej zahynuli dvaja ruskí vojaci.

Situáciu na Kryme po "teroristickom útoku", ktorý Ukrajina označila za ruskú provokáciu, diskutovala ruská bezpečnostná rada už skôr na svojom zasadnutí. Podľa oficiálnej správy sa členovia rady zaoberali zaistením bezpečnosti pred útokmi teroristov na pozemnej hranici, na mori aj v krymskom vzdušnom priestore.

Moskva zatiaľ napriek vyhrážkam k žiadnej konkrétnej odvete neprikročila, ruské médiá ju ale nevylučujú. Rusko rozšírilo správy o začiatku vojenského cvičenia na Kryme, ktorého súčasťou je nácvik logistických operácií pozemných a námorných síl.

Putin navštevuje obsadený ukrajinský polostrov pomerne často, naposledy tam bol v marci. Ukrajinské ministerstvo zahraničia vtedy proti Putinovej návšteve oficiálne protestovalo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok