Brecely bol v raji, šéfovia koaličných strán sa stretli bez neho

TA3 SITA
18.8.2016 16:48

Predsedovia troch koaličných strán Robert Fico, Andrej Danko a Béla Bugár sa stretli v trojici bez predsedu Siete Romana Brecelyho, tvrdí agentúra SITA. Ten išiel ako minister dopravy do Slovenského raja.

Brecely bol v raji, šéfovia koaličných strán sa stretli bez neho
SITA

Rokovanie Koaličnej rady za účasti štyroch predsedov bolo v utorok dohodnuté na štvrtok. Dôvodom stretnutia troch predsedov vládnych strán malo byť údajne riešenie situácie, ktorá vznikla v pondelok odchodom piatich poslancov NR SR zo Siete. Sieť má tak v parlamente už len dvoch poslancov.

Takýchto stretnutí má byť v najbližšom čase viac, tvrdí SITA. O ich výsledkoch chcú však koaliční partneri informovať médiá až keď sa definitívne dohodnú na riešení.

Pätica poslancov Andrej Hrnčiar, Eduard Adamčík, Katarína Cséfalvayová, Martin Fedor a Igor Janckulík požiadali po odchode zo Siete o vstup do poslaneckého klubu Most-Híd. V stredu sa na vstupe dohodli s Bugárom. 

Most-Híd bude mať po novom v NR SR 15 poslancov rovnako ako SNS. Bugár už v stredu avizoval, že prichádza do úvahy odobratie ministerstva dopravy Sieti a jeho pridelenie Mostu-Híd. Zároveň však dodal, že je to v rukách premiéra Fica.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok