Neželaní hostia na Úrade vlády. Niektoré médiá sú k nám nepriateľské, obmedzíme im prístup, oznámil Fico

ta3/ÚV SR
13.11.2023 17:06

Predseda vlády Robert Fico vo svojom vyhlásení, ktoré zdieľal na Facebooku, vyzdvihol pomoc seniorom a konzistentnosť v zahraničnej politike vlády. Bol však kritický k niektorým médiám.

Robert Fico
TASR

Prioritou je pomoc dôchodcom

Návrh zákona, na základe ktorého bude každému dôchodcovi schválená výpomoc 150 eur, prešiel cez vládu. „Dôchodky sa na návrh Hlasu a s podporou Smeru valorizovali už tento rok,“ doplnil Fico.

Zdôraznil význam 14. dôchodku. Pripomenul zákon, vďaka ktorému nedôjde k obmedzeniu zdravotnej starostlivosti. Predpokladal, že oba zákony sa schvália v skrátenom legislatívnom konaní.

SNS nie sú extrémisti

Predseda vlády kritizoval pozastavenie členstva smeru v Strane európskych socialistov a zastal sa SNS. Tú vinili z politického extrémizmu. V zahraničnej politike potvrdil, že sa ani o krok nezmení jeho postoj k Ukrajine. Zasielať sa tam bude len humanitárna pomoc.

Preveríme vstup novinárom

V závere videa sa venoval kritike médií. Z pozície premiéra rozhodol o preverení povolení pre Markízu, Denník N, SME a Aktuality. „Včera som avizoval kroky proti nepriateľským médiám TV Markíza, Denník N, SME a portál Aktuality.“ skonštatoval.

Všetky tieto médiá viní z nepriateľstva voči vláde. „Do rozhodnutia budú neželanými hosťami na úrade vlády,“ dodal Fico.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok