Koncerty nám chýbali, museli sme sa vrátiť. Rolling Stones v New Yorku oslávili vydanie nového albumu

ta3/ČTK
20.10.2023 10:42

Britská skupina Rolling Stones oslávila vo štvrtok večer v newyorskom klube Racket vydanie svojho nového albumu Hackney Diamonds, ktorý je ich prvou štúdiovou nahrávkou po 18 rokoch.

Kapela, ktorá hrá rock'n'roll už sedem desaťročí, zahrala na súkromnej párty v preplnenom klube sedem piesní, z toho štyri z nového albumu, ktorý jej priniesol jedny z najlepších recenzií za posledné desaťročia. Informovali o tom zahraničné tlačové agentúry.

Chýbali nám koncerty

Osemdesiatročný frontman Mick Jagger podľa agentúry Reuters počas koncertu v klube na západnom Manhattane žartoval, že súčasťou motivácie členov skupiny vrátiť sa do štúdia bola myšlienka uviesť nový album opäť v New Yorku. V minulosti "Stones" predstavili niektoré svoje albumy s veľkou pompou na Manhattane: raz sa pomaly viezli na korbe nákladného auta po Piatej avenue, inokedy prišli vlakom na terminál Grand Central.

"Tie koncerty nám tak chýbali, že sme sa museli vrátiť a urobiť ďalší album," povedal Jagger v polovici setu, v ktorom sa striedali nové piesne so známymi hitmi ako Jumpin' Jack Flash a Tumblin' Dice.

Koncert ukončila spoločným vystúpením s Lady Gaga pri skladbe Sweet Sounds of Heaven, pomalej piesni z nového albumu s bluesovým nádychom, ktorá pripomína klasiku zo 70. rokov Moonlight Mile. Gaga v trblietavom červeno-čiernom overale a Jagger v tradičnom obtiahnutom čiernom tričku zaspievali duet a navzájom napodobňovali svoje tanečné kreácie, informovala agentúra Reuters.

Stevie Wonder i Elton John

Album Hackney Diamonds, ktorého názov odkazuje na britský slangový výraz pre rozbité sklo, je prvou pôvodnou štúdiovou nahrávkou kapely od albumu A Bigger Bang z roku 2005 a prvou od smrti bubeníka Charlieho Wattsa v roku 2021. Okrem Jaggera tvoria jadro kapely naďalej 79-ročný gitarista Keith Richards a 76-ročný Ron Wood. Druhý menovaný je členom kapely už takmer 50 rokov a pridal sa k nej až v roku 1975, 13 rokov po jej vzniku.

Okrem Lady Gagy na novom albume hosťujú Stevie Wonder, Paul McCartney a Elton John. V piesni Live by the Sword sa ku kapele vrátil basgitarista Bill Wyman, ktorý ju opustil v 90. rokoch, a na bicích nástrojoch hrá Charlie Watts. Album uzatvára skladba Rolling Stone Blues od Muddyho Watersa, ktorá stála pri zrode názvu skupiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok