V Taliansku sa zrútil z nadjazdu autobus. Tragédia si vyžiadala najmenej 21 mŕtvych, vrátane detí

ta3, čtk, TASR
3.10.2023 21:43 , Aktualizované: 3.10.2023 23:32

Najmenej 21 obetí na životoch si na predmestí talianskeho mesta Benátky vyžiadala nehoda, pri ktorej sa autobus zrútil z nadjazdu nad železničnou traťou. Na mieste zasahujú záchranári. Informovali o tom agentúry AFP a Reuters.

Autobus horel

Podľa Reuters autobus zišiel z cesty a spadol v blízkosti železničnej trate.

Televízia Sky Italia uviedla, že z trosiek autobusu, ktorý zachvátil oheň, vytiahli najmenej 18 tiel. Mnoho ďalších cestujúcich bolo zranených.

Príčina nehody nie je bezprostredne známa.

Miestne úrady oznámili, že medzi obeťami sú dve deti. Dodali, že zachrániť sa podarilo 15 ľudí. Autobus podľa hasičov po zrútení začal horieť. 

Starosta Benátok Luigi Brugnaro opísal miesto nehody ako „apokalyptické“. V meste vyhlásil smútok na pamiatku obetí.

Talianska premiérka Giorgia Meloniová vyjadrila rodinám obetí úprimnú sústrasť. Dodala, že v súvislosti s tragédiou je v kontakte so starostom Brugnarom a talianskym ministrom dopravy Matteom Salvinim.

K tragédii došlo v pevninskej časti Mestre, ktorá je s Benátkami spojená mostom, informovali talianske tlačové agentúry.

Najhoršia havária za posledných šesť rokov

Autobus s pohonom na plyn sa ihneď po dopade vznietil, píše tlač. Miestne nemocnice pracujú na maximálnu kapacitu a späť do služby boli povolaní lekári a pohotovostný personál.

Podľa denníka La Repubblica je 21 mŕtvych, 12 ranených a niekoľko nezvestných. Autobus sa podľa denníka zrútil z výšky asi desať metrov. Nehoda sa stala tesne pred 20:00 hod na nadjazde spojovacej cesty, ktorá vedie z Mestre smerom na diaľnici A4. Niektoré z prvých nájdených obetí boli obhorené, boli medzi nimi aj maloletí, píše La Repubblica.

Podľa agentúry ANSA išlo o vozidlo prepravujúce turistov ubytovaných v benátskom mestskom kempe. Medzi mŕtvymi sú podľa médií zahraniční turisti.

Talianske médiá najskôr písali o linkovom autobuse, ANSA však priniesla informáciu, že vozidlo si najalo mestský kemp Hu Venezia Camping in Town na prepravu ubytovaných turistov. Kemp sa nachádza v benátskej časti Marghera iba niekoľko kilometrov od miesta nehody.

O národnosti turistov zatiaľ nie sú podrobné informácie. Denník Corriere del Veneto píše o skupine Ukrajincov a niekoľkých Nemcoch.

Havária je najhoršia svojho druhu v Taliansku od januára 2017, kedy pri nehode autobusu s maďarskými školákmi na diaľnici pri Verone na severe krajiny zahynulo 18 ľudí. Väčšina obetí zomrela pri požiari, ktorý autobus zachvátil po náraze do zvodidla a stĺpu nadjazdu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok