Ministerstvo zahraničných vecí si predvolalo diplomata z Ruska. Dôvodom je vyjadrenie Naryškina počas moratória

ta3/TASR
2.10.2023 15:54 , Aktualizované: 2.10.2023 16:09

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR si v pondelok predvolalo zástupcu Veľvyslanectva Ruskej federácie na Slovensku.

Naryškin hovorí o návrate studenej vojny, otravu Skripaľa vraj narafičili
TASR

Dôvodom sú vyjadrenia riaditeľa Služby zahraničnej rozviedky Ruskej federácie Sergeja Naryškina, ktoré zverejnili počas moratória, v predvečer predčasných parlamentných volieb na Slovensku. Informoval o tom komunikačný odbor rezortu diplomacie.

Spochybňovanie volieb

"Rezort diplomacie ostro protestuje proti lživému vyhláseniu ruskej rozviedky, ktoré spochybňuje integritu slobodných a demokratických volieb na Slovensku," skonštatoval hovorca ministerstva Matúš Dávid.

Dezinformácie

Vedome šírené dezinformácie považuje za neprípustné zasahovanie Ruskej federácie do volebného procesu v SR, ktorá ako nezávislý, suverénny a demokratický štát zaručuje svojim občanom spravodlivý a transparentný priebeh volieb.

Rezort slovenskej diplomacie zároveň vyzval Ruskú federáciu, aby prestala s dezinformačnými aktivitami namierenými proti Slovensku. Pripomína, že takéto konanie podkopáva vzájomné vzťahy a je tiež v rozpore s princípmi medzinárodných vzťahov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok