Po troch prehrách víťazstvo. Hokejisti Michaloviec triumfovali nad Duklou Trenčín

ta3/TASR
29.9.2023 20:13

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili nad HK Dukla Trenčín 6:1 v piatkovom zápase 5. kola Tipos extraligy. Bolo to pre nich prvé víťazstvo po troch prehrách. Trenčania nebodovali v troch stretnutiach po sebe a dosiahli v nich nepriaznivé skóre 4:19.

Michalovce
TASR/Dano Veselský

Domáci išli do vedenia gólom najproduktívnejšieho hráča tímu Pearsona, ktorý vo 8. minúte prestrelil Vereša. Hostia sa v prvej tretine strelecky vyrovnali súperovi, no od 12. minúty prehrávali už 0:2, keď obranca Acolatse zakončil ofenzívnu akciu.

V úvode druhej tretiny hosťom nepomohla k zníženiu presilovka a v následnom oslabení inkasovali od Pearsona - 0:3. Domáci boli herne na koni, následne nevyužili dve presilovky, no v 38. minúte zvýšili na 4:0, keď Bjalončík potrestal chybu Pietronira. Paločko, ktorý si pred zápasom prevzal cenu za najkrajší gól sezóny 2022/2023, zvýšil strelou z ostrého uhla na 5:0.

Brankár domácich Škorvánek prišiel o čisté konto v 54. minúte po presilovkovom góle Petráša - 5:1. Domáci naň odpovedali prvým gólom Hearda v sezóne, ktorým v 58. minúte uzavrel na 6:1.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok