Z ruského Kursku hlásia útok ukrajinského dronu. Médiá píšu, že zasiahol sídlo tajnej služby

ta3/ČTK
24.9.2023 14:26

Ukrajinský dron zaútočil na administratívnu budovu v ruskom Kursku, uviedol na platforme Telegram gubernátor oblasti Roman Starovojt. Pri údere bola podľa neho mierne poškodená strecha budovy. Viac informácií neposkytol.

F6yEm-LW0AAvZ8n.jpg
Twitter/Hromadske Int.

Útok na tajnú službu?

Na ruských telegramových kanáloch sa objavujú informácie, že úder zasiahol budovu miestneho oddelenia tajnej služby FSB, napísala stanica BBC na svojom ruskojazyčnom webe.

O útoku na budovu FSB informuje aj nezávislý telegramový kanál Astra alebo investigatívny portál Agentstvo. Ukrajinský spravodajský server Ukrajinská pravda tiež píše o zásahu budovy FSB, odvoláva sa pritom na nemenovaný zdroj z ukrajinskej vojenskej rozviedky. Podľa neho za úderom stojí práve ona. Zdroj tiež tvrdí, že išlo o priamy zásah budovy.

Dym nad mestom

V médiách a na sociálnych sieťach sa medzitým objavili videá, na ktorých je badateľný dym nad mestom. Obyvatelia hlásili zvuky niekoľkých výbuchov, napísal server Meduza.

V ruskom tyle

Rusko, ktoré vlani vo februári vojensky napadlo Ukrajinu, je v poslednej dobe terčom útokov bezpilotných lietadiel často. Ruskí činitelia z úderov obvykle vinia susednú krajinu, Kyjev sa k útokom na ruskom území obvykle oficiálne nehlási. Podľa analytikov však údery dokazujú, že Ukrajina je schopná zasahovať či aspoň ohrozovať ciele aj hlboko v ruskom tyle. Kurská oblasť susedí so severovýchodom Ukrajiny.

Ukrajinské úrady v nedeľu obvinili Rusko z ďalšieho vzdušného úderu, tentoraz na mesto Beryslav v Chersonskej oblasti, ktorý podľa nich poškodil miestnu nemocnicu. Nie sú hlásené žiadne obete ani zranenia. Moskva informáciu nekomentovala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok