Predvolebné duely: Takáč si myslí, že Matovič zaútočil prvý. Podľa Čaučíka treba o LGBTI+ komunite diskutovať

ta3/Samuel Drozda
19.9.2023 18:00 , Aktualizované: 19.9.2023 23:13

V predvolebnom dueli na ta3 sa stretli Richard Takáč (Smer-SSD) a Marián Čaučík (KDH).

web-večer.png
ta3

Potýčky a LGBTI+ komunita

Richard Takáč, kandidát na poslanca NR SR za stranu Smer-SSD, si myslí, že s nástupom Igora Matoviča klesla úroveň politiky. „Jediná cesta ako ukľudniť spoločnosť je, že Matovič ostane so svojim hnutím na 6,99 percent,“ povedal. „To je presne to, čo Igor Matovič, keď prišiel do politiky, priniesol,“ dodal o násilných udalostiach politikov v poslednej dobe.

„Ťažko sa na to pozerá, keď mladí ľudia takto dostávajú zlý príklad od politikov, čo sú ľudia, ktorí majú byť dobrým príkladom,“ uviedol Marián Čaučík, kandidát na poslanca NR SR za stranu KDH. Tvrdí, že KDH chce byť príkladom dobrej politickej kultúry. Čaučík si myslí, že účastníci minulotýždňovej potýčky by sa mali stiahnuť z kandidátky. „Je to beh na dlhé trate, musíme to kultivovať každý vlastným príkladom,“ dodal.

Čaučík považuje otázku o LGBTI+ komunite, na ktorú odpovedal predseda KDH označením tejto minority za pliagu, za nekorektnú a manipulatívnu. „Bol to výrok, bola to odpoveď na určitú ideológiu, o tom treba mať diskusiu, treba sa rozprávať,“ skonštatoval.

Takáč sa potešil z reakcie svojich kolegov na tlačovej konferencii, ktorú narušil Igor Matovič. „Jednoznačne preukázaný psychiatrický pacient pán Matovič, ktorý vbehol tým brutálne veľkým autom, kde išiel tristo metrov, boli tam ľudia a ohrozoval celú bezpečnosť,“ povedal o situácii Takáč. Uviedol, že podľa neho Matovič zaútočil ako prvý. Verí, že polícia to tak vyhodnotí.

Ukrajinské obilie

„Vláda Ódora, Matoviča dodávaním zbraní pre Ukrajinu vyprázdnila kompletne sklady a tu treba poďakovať aj občanom a rôznym organizáciám, ktoré humanitárne pomáhali,“ povedal Takáč. Sťažoval sa, že na oplátku tejto pomoci nás Ukrajina zažalovala. Následne označil ukrajinské agroprodukty za lacné a menej kvalitné. „Toto zabezpečuje iba to, že si likvidujeme slovenský i európsky trh, čo sa týka poľnohospodárstva,“ doplnil.

Čaučík by pre žalobu nevinil Ukrajinu. „Na vine je Rusko, ktoré vedie vojnu na Ukrajine a zablokovalo prístavy v Čiernom mori,“ povedal. Ukrajinu označil za obilnicu sveta. „Toto je pšenica, ktorá bola určená pre rozvojové krajiny,“ pokračoval. Súhlasí však s nariadením, že pšenica z Ukrajiny je iba tranzitná. „Musíme si chrániť svoje trhy a poľnohospodárov,“ dodal.

Anketa

Hlasovanie sa skončilo.

V predvolebnom dueli presvedčil viac divákov Marián Čaučík (52 %) ako Richard Takáč (48 %). Celkovo bolo zaznamenaných viac ako 25-tisíc hlasov.

Celú reláciu Predvolebný duel si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok