Ukrajina sa úspešne bráni. Cez noc zostrelila viacero ruských dronov

ta3/TASR
8.9.2023 10:50

Ukrajinské vzdušné sily zostrelili v noci na piatok 16 ruských dronov, ktoré mierili na Odeskú a Mykolajivskú oblasť, oznámili vojenskí predstavitelia. Informuje denník The Guardian.

Ukrajina
TARS/AP

Piatý útok za týždeň

Rusko podniklo v noci tento týždeň v poradí už piaty útok na Odeskú oblasť na juhu Ukrajiny, uviedol na sociálnej sieti Telegram tamojší gubernátor Oleh Kiper.

Ukrajinské južné vojenské veliteľstvo uviedlo, že nad Odeskou oblasťou zostrelila armáda 14 dronov a ďalšie dva zostrelila aj nad Mykolajivskou oblasťou. Drony boli podľa veliteľstva vypustené z územie Ruska a Krymského polostrova, ktorý Rusko anektovalo v roku 2014, uvádza Guardian s odvolaním sa na agentúru Reuters.

Úlomky dronu podľa Kipera poškodili jednu nebytovú budovu a gubernátor nehlásil žiadne ľudské obete v Odeskej oblasti.

Ruský raketový útok však v piatok zabil jedného človeka a zranil deväť ďalších v Kryvom Rihu v Dnepropetrovskej oblasti, rodnom meste ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Podľa tamojšieho gubernátora Serhija Lysaka tam raketa zasiahla administratívnu budovu. Tieto tvrdenia sa ešte nezávisle overujú, dodal Guardian.

Miestni predstavitelia tiež hlásili ruské raketové útoky aj v Záporožskej oblasti na juhovýchode a Sumskej oblasti na severovýchode Ukrajiny. Pri útoku utrpelo zranenia niekoľko ľudí. Ani tieto tvrdenia sa nedali nezávisle overiť, upozorňuje Guardian.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok