Slovan v Lotyšsku s Jelgavou sklamal a skončil v súťaži

TASR
21.7.2016 19:53

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava nepostúpili do 3. predkola Európskej ligy 2016/2017. "Belasí" prehrali 0:3 na pôde lotyšského mužstva FK Jelgava vo štvrtkovej odvete 2. predkola.

Slovan v Lotyšsku s Jelgavou sklamal a skončil v súťaži
TASR

Prvý gól Lotyšov

Po bezgólovej remíze v prvom súboji na Pasienkoch mohli pred štvrtkovou odvetou pomýšľať na postup obe mužstvá. V Olympijskom centre Zemgales začal Slovan aktívne, ale prvú šancu mali domáci. Grigaravičius šikovne obišiel Burneta a prízemnou strelou vystrašil Muchu.

Kľúčový moment prvého polčasu sa udial v 27. minúte. Po zákroku de Kampsa na Dialla nórsky arbiter Johnsen prísne odpískal pokutový kop v prospech Lotyšov. K lopte sa postavil Kluškins a hoci Mucha vystihol smer jeho strely, gólu zabrániť nedokázal - 1:0.

Vedúci presný zásah domácich povzbudil, aktívny Kluškins mal po akcii z ľavej strany šancu na druhý gólový zápis v stretnutí, ale brankár Slovana bol pozorný. V závere prvého polčasu sa k slovu dostali aj hostia. Najskôr Zreľák pálil zo štandardnej situácie len do gólmana Ikstensa, následne strieľaný center Soumaha nenašiel adresáta.

Rozpačitý Slovan

Najväčšiu šancu slovenského vicemajstra mal v 43. minúte Kubík, ktorý sa po spolupráci dvojice Soumah, Schet ocitol sám zoči-voči domácemu brankárovi, ale v rozhodujúcom momente netrafil loptu ideálne.

Slovan pokračoval v rozpačitom výkone aj po zmene strán a veľmi rýchlo za to pykal. Deň otvorených dverí v obrane "belasých" využil v 48. minúte Bogdaškins, ktorý si hruďou spracoval prihrávku od Nakana a bombou pod hornú konštrukciu nedal Muchovi šancu - 2:0. Tréner Papavasiliou reagoval na priebežný stav striedaním, keď trápiaceho sa Kubíka nahradil Priskin. Želaný ofenzívny efekt bol však takmer nulový.

Viac z hry mali naďalej domáci, ktorí pozornou defenzívou nepúšťali súpera do výraznejších príležitostí. Slovan hral v závere vabank a nasadil všetky sily do útoku. Viackrát sa mu to mohlo vypomstiť, keď Mucha musel zlikvidovať niekoľko nebezpečných kontier Jelgavčanov. Na protiútok v 85. minúte však už nestačil, keď bezmocných hostí poslal definitívne do kolien Malašenoks - 3:0.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok