Trenčín zotrval v LM s odretými ušami, zabojuje proti Legii Varšava

SITA
21.7.2016 11:16

Futbalisti AS Trenčín sa prvýkrát v klubovej histórii prebojovali do 3. predkola Ligy majstrov. Slovinský tím NK Olimpija Ľubľana vyradili pri nerozhodnom celkovom skóre 6:6 len zásluhou vyššieho počtu strelených gólov na súperovom ihrisku. Trenčanov teraz čaká Legia Varšava v boji o play-off Ligy majstrov.

Trenčín zotrval v LM s odretými ušami, zabojuje proti Legii Varšava
SITA/Tomáš Somr

Základný cieľ

Futbalisti úradujúceho slovenského majstra AS Trenčín splnili základný cieľ pre európske pohárové súťaže v sezóne 2016/2017. Trenčania uspeli v 2. predkole Ligy majstrov a prenikli do tretieho, aj keď s odretými ušami a zbytočnou dvojnásobnou drámou.

Zverenci trénera Martina Ševelu v minulotýždňovom prvom meraní síl zvíťazili na pôde slovinského šampióna NK Olimpija Ľubľana 4:3, v stredajšej domácej odvete v Žiline podľahli tomuto protivníkovi 2:3 a pri nerozhodnom celkovom skóre (6:6) postúpili len zásluhou vyššieho počtu strelených gólov na súperovom ihrisku. Trenčania pritom počas dvojzápasu priebežne viedli 4:0 aj 6:3, hráčom Olimpije však zakaždým dovolili skórovať tri razy po sebe - v Ľubľane aj v Žiline.

Oba vzájomné duely si boli v mnohom podobné - Trenčania zakaždým vyleteli na súpera a prevahu potvrdili presnými zásahmi - v Ľubľane štyrmi, pod Dubňom dvomi. Ešte do konca prvých polčasov však umožnili Olimpiji dvakrát skórovať a vymaniť sa z kŕča. V Ľubľane sa triasli "len" o víťazstvo, v domácej odvete aj o postup.

klescik-as-trencin-1140-px-sita-tomas-somr_0a000002-900b-7f75.jpg

Ako na Vianoce

Lodivod Martin Ševela bol šťastný z postupu, ale nepáčili sa mu defenzívne chyby: "Vstup do zápasu bol výborný, súpera sme k ničomu nepustili. Potom sme mu dovolili nadýchnuť sa - a to v podobe darčekov; skutočne, pripadal som si ako na Vianoce. Nemôže sa to na takomto fóre stávať. Súper má kvalitu, aby to potrestal. Aj tretí gól sme súperovi darovali. Potom ide sebavedomie aj výkon dolu a kvalita, ktorú sme predvádzali, sa razom vytratí."

Martin Ševela uviedol aj dôvod defenzívnych zlyhaní: "Je to o koncentrácii. Rozoberali sme to s hráčmi viackrát. Nie je jednoduché sústrediť sa počas 180 minút. Cez prestávku sme to brali tak, že je 0:0 a opäť ideme za gólmi. Už sa to však nepodarilo, aj keď situácie na to boli."

Myslieť na viac

Trenčín si v 3. predkole Ligy majstrov zmeria sily s Legiou Varšava. Poľský majster prenikol do tejto fázy cez bosniansky Zrinjski Mostar po výsledkoch 1:1 vonku a 2:0 doma. V 3. predkole sa Legia predstaví už bez slovenského stredopoliara Ondreja Dudu, ktorý prestúpil do Herthy Berlín.

Kouč Ševela je pred ďalšími európskymi súbojmi odhodlaný: "Legia má podľa mojich informácií rozpočet vo výške 20 - 25 miliónov eur - v tom im nemôžeme konkurovať - ale na ihrisku si to s nimi chceme rozdať, tam ich bude len jedenásť a nás tiež. Kým je šanca, budeme o ňu bojovať. Ak odstránime zbytočné chyby v defenzíve, môžeme myslieť aj na viac než len 3. predkolo."

Prvé zápasy 3. predkola odohrajú v termíne 26. a 27. júla, odvety sa uskutočnia 2. a 3. augusta. Trenčín odohrá prvý duel v Žiline a odvetu vo Varšave. Na postupujúcich z 3. predkola ešte čaká pred bránami skupinovej fázy Ligy majstrov dvojzápas play-off. Neúspešní z 3. predkola LM sa presunú do play-off Európskej ligy, posledného kola pred skupinovou fázou tejto súťaže.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok