Clintonová sa cíti omnoho príjemnejšie, Sanders sa za ňu verejne postavil

TASR
12.7.2016 21:53

Blížiace sa prezidentské voľby v USA budú pre uchádzačku Demokratickej strany Hillary Clintonovú oveľa príjemnejšou záležitosťou po tom, ako sa na jej stranu pridal doterajší vnútrostranícky súper Bernie Sanders.

Clintonová sa cíti omnoho príjemnejšie, Sanders sa za ňu verejne postavil
SITA/AP

Bývalá ministerka zahraničných vecí a prvá dáma USA sa takto vyjadrila pri spoločnom vystúpení so Sandersom v meste Portsmouth na území štátu New Hampshire, kde tento senátor za štát Vermont po dlhšom váhaní prvýkrát verejne podporil jej kandidatúru. Clintonová povedala, že má radosť z možnosti spolupracovať s niekým, kto dodával energiu procesu primárnych volieb. Vyzdvihla pritom bojovnosť Sandersa v liberálnych témach.

"Jeho povesť zanieteného obhajcu z neho neurobila vždy najobľúbenejšiu osobu vo Washingtone, ale to je vo všeobecnosti znamením, že robíte niečo správne," vyhlásila Clintonová v Portsmouthe, kde vystúpila spolu so Sandersom pred tisícmi jasajúcich priaznivcov.

"Nie je žiadne tajomstvo, že Hillary Clintonová a ja sa vo viacerých veciach nezhodneme, a práve o tom bola táto kampaň... Táto kampaň však v skutočnosti nie je o Hillary Clintonovej, Donaldovi Trumpovi, Berniem Sandersovi alebo akomkoľvek inom kandidátovi, ktorý sa uchádza o post prezidenta. Táto kampaň je o potrebách Američanov a zameraní sa na veľmi vážne krízy, ktorým čelíme," vyjadril sa Sanders.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok