Cibulková sa prebojovala do 2. kola na grandslamovom turnaji vo Wimbledone

TASR
28.6.2016 15:16

Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V utorňajšom dueli toho prvého vsadila na agresívnu hru a Chorvátku Mirjanu Lučičovú-Baroniovú zdolala za 99 minút v dvoch setoch 7:5, 6:3.

Cibulková sa prebojovala do 2. kola na grandslamovom turnaji vo Wimbledone
SITA/AP

V 2. kole sa víťazka minulotýždňového turnaja WTA v Eastbourne stretne s Austrálčankou Dariou Gavrilovovou. Cibulková nedokázala v úvode stretnutia eliminovať dobre rozmiestňované víťazné údery súperky od základnej čiary i z returnu.

Po stratenom treťom geme pri vlastnom podaní však zvýšila agresivitu a vyrovnala na 3:3. Hlavná rozhodkyňa následne prerušila zápas na približne dvadsať minút pre zdravotné problémy staršej diváčky v hľadisku. Za stavu 5:4 nevyužila Cibulková ponúknutý setbal, no v dvanástom geme si vybojovala ďalšie dva a tretím v poradí za 63 minút vyhrala 7:5.

V úvodných štyroch gemoch druhého setu Chorvátku prevalcovala, a hoci z ďalších troch až dvakrát stratila podanie, v ôsmej hre si vzala brejk späť. Vďaka zvládnutým koncovkám inak vyrovnaných gemov napokon triumfovala 7:5, 6:3.

dvojhra - 1. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (19-SR) - Mirjana Lučičová-Baroniová (Chorv.) 7:5, 6:3, Daria Gavrilovová (Aust.) - Wang Čchiang (Čína) 2:6, 6:3, 6:4, Jing-Jing Tuan (Čína) - Kristýna Plíšková (ČR) 6:3, 3:6, 7:5.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok