Vláda rokovala v synagóge, nezamestnanosť v regióne chce znížiť o tretinu

TA3
23.6.2016 15:46

Kabinet Roberta Fica si pre svoje výjazdové rokovanie tentokrát vybral mesto Lučenec. Ministri rokovali o akčnom pláne rozvoja mesta a znižovaniu nezamestnanosti v regióne, ale predseda vlády na tlačovej besede spomenul aj top tému týchto dní - referendum o odchode Britov z Únie.

Vláda Roberta Fica pokračuje v podpore najviac zaostalých regiónov, ku ktorej sa zaviazala v zákone z novembra minulého roka. Podľa neho má pomôcť dvanástim najmenej rozvinutým okresom na Slovensku. Prvým okresom, kde sa už pomoc vlády začala realizovať, je Kežmarok.

Vláda na poslednom výjazde schválila akčný plán pomoci pre okres Lučenec. V Lučeneckom okrese bolo ku koncu apríla evidovaných takmer 7 000 uchádzačov o zamestnanie, miera nezamestnanosti tak dosiahla takmer 17 percent.

Do roku 2020 by sa v okrese malo vytvoriť viac ako 1 400 pracovných miest, najmä v priemyselnej oblasti. Nezamestnanosť by sa tak mala znížiť o jednu tretinu. Na konkrétne projekty v lučeneckom okrese vláda vyčlenila sumu viac ako štyri milióny eur. Okrem toho kabinet plánuje pokračovať vo výstavbe rýchlostnej komunikácie zo Zvolena do Lučenca. Rovnako aj postaviť obchvat mesta Lučenec.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok