Macko Pu je späť. V novej rozprávke sa stretol s kráľovnou Alžbetou

TASR youtube.com
8.6.2016 12:21

Pri príležitosti nedávnych 90. narodenín britskej kráľovnej Alžbety II. sa v Británii objavilo aj pokračovanie ságy o Mackovi Pu. K dobre známym postavám pribudla kráľovná Alžbeta i jej pravnuk princ George.

Macko Pu je späť. V novej rozprávke sa stretol s kráľovnou Alžbetou
SITA/AP

Kniha Winnie the Pooh and the Royal Birthday je venovaná 90. narodeninám kráľovnej i Macka Pu, ktorý sa spolu s Krištofom Robinom vydáva na návštevu Londýna. Pri prehliadke pamätihodností stretnú v Buckinghamskom paláci princa Georgea, ako beží za svojou prastarou mamou, ním prezývanou aj gan-gan.

Autorka pokračovania obľúbenej detskej knihy, Jane Riordanová, však nezabudla ani na ďalších priateľov Macka Pu. V príbehu sa našlo miesto pre Tigra, Híkaja i pre Prasiatko, ktoré princovi Georgeovi venovalo darček k druhým narodeninám.

Kniha sa teší veľkému úspechu u čitateľov, a to aj vďaka vydareným ilustráciám, na ktorých majú členovia kráľovskej rodiny oblečenie vo svojich obľúbených farbách. Princ George je zachytený v krátkych nohaviciach a modrom kardigane, zatiaľ čo jeho gan-gan - známa svojou záľubou vo výrazných odtieňoch - v malinovočervených šatách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok