Turan a Kohút budú kandidovať na post prezidenta SZĽH

SITA
2.6.2016 12:27

Tibor Turan a Martin Kohút potvrdili kandidatúru vo voľbách prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja. Uzávierka prihlášok bola v stredu 1. júna. Voľby sa uskutočnia na mimoriadnom kongrese zväzu 16. júna.

Bude mať Turan Pálffyho podporu?

Bývalý konateľ a výkonný riaditeľ HK ŠKP Poprad Tibor Turan sa profiluje ako kritik riaditeľa spoločnosti Pro-Hokej Richarda Lintnera, ktorý by tiež mal postaviť svojho kandidáta.

Špekuluje sa o tom, že Turana podporí skupina okolo niekdajšieho vynikajúceho útočníka Žigmunda Pálffyho, čo 53-ročný niekdajší obranca odmietol komentovať. Kandidatúru vraj zvážil a napokon prijal po oslovení viacerými klubmi a významnými osobnosťami z hokejového prostredia.

"Najbližšie dva týždne sa budem so svojím tímom plne sústreďovať na prípravu programu a stratégie vývoja slovenského hokeja. Svoj program a víziu nového fungovania predstavím až na kongrese dňa 16. júna v Bratislave," uviedol Tibor Turan.

bb_0a000002-0890-b33c.jpg

Višňovský podporuje Kohúta

Kandidovať bude aj Martin Kohút. Ten je v súčasnosti členom výkonného výboru SZĽH a pôsobí v manažmente jednej z úspešných IT firiem na Slovensku.Kohúta navrhli kluby z Michaloviec a Popradu, podporu má aj od skupiny hokejových osobnosti na čele s Arnem Krotákom či Ľubomírom Višňovským.

"Sme presvedčení, že Martin Kohút má všetky predpoklady na to, aby tento post zastával čestne a zodpovedne. Má výborné manažérske skúsenosti zo silnej a stabilnej IT spoločnosti a je jazykovo veľmi dobre vybavený. SZĽH sa musí zmeniť na modernú, flexibilnú a servisne orientovanú organizáciu, ktorá musí byť riadená rovnako ako dobrá a úspešná firma. Martinovi sa podarilo vybudovať na Slovensku silnú firmu a veríme, že rovnako úspešný bude aj v prípade modernizácie a zefektívnenia SZĽH," povedal Arne Kroták, hráč a funkcionár HK Poprad.

Prostredníctvom videovizitky mu podporu vyjadrili aj viaceré osobnosti z oblasti kultúry či šéf Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik. "Páčia sa mi jeho myšlienky, vo veľa veciach sme si rozumeli, čo by sa mohlo zmeniť. Verím, že to bude veľmi dobre fungovať," povedal Ľubomír Višňovský.

1_0a000002-0754-8a89.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok