Tajná služba pri Bielom dome postrelila ozbrojeného muža

TA3 ČTK
21.5.2016 00:22

Biely dom bol na približne trištvrte hodinu uzavretý po tom, čo sa v jeho blízkosti ozvala streľba.

Skončil v nemocnici

Tajná služba, ktorá má na starosti ochranu amerického prezidenta, neskôr oznámila, že jeden z jej agentov na kontrolnom stanovišti neďaleko budovy postrelil ozbrojeného muža.

Prezident Barack Obama sa v tú dobu v Bielom dome nenachádzal. Postrelený muž bol v kritickom stave dopravený do nemocnice. "Všetci v Bielom dome sú v poriadku," uviedol jeden z predstaviteľov Bieleho domu. "Prezident bol o tejto situácii informovaný," dodal.

Ignoroval výzvy

V Bielom dome sa nachádzal viceprezident Joe Biden, ktorý bol podľa personálu počas incidentu odvedený na "bezpečné miesto". Jeden zo svedkov povedal agentúre Reuters, že ozbrojený muž bol vo veku medzi 20 a 30 rokmi.

"Niekoľko policajtov vytiahlo zbrane, zamierilo na neho a počas dvoch alebo troch sekúnd sme počuli výstrel," povedal. Iný svedok podľa médií uviedol, že agenti tajnej služby muža opakovane vyzvali na odloženie zbrane, ten ale ich výzvy ignoroval.

"Keď subjekt nevyhovel slovným príkazom, bol raz postrelený agentom tajnej služby," uviedol hovorca tajnej služby David Iacovetti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok