Ľubomír Bulík na čele Generálneho štábu OS SR končí

TA3, TASR
30.9.2011 09:11

Náčelník Generálneho štábu (GŠ) Ozbrojených síl (OS) SR Ľubomír Bulík končí vo svojej funkcii k 1. decembru 2011 a odchádza do civilu.

Ľubomír Bulík na čele Generálneho štábu OS SR končí

Na dnešnej tlačovej konferencii o tom informoval minister obrany Ľubomír Galko (SaS) s tým, že na GŠ dôjde aj k ďalším zásadným personálnym zmenám. Kto bude Bulíkov nástupca, Galko zatiaľ neprezradil, avšak má viacerých kandidátov.

Podľa ministra Bulík odchádza po vzájomnej dohode. "Ďakujem mu za kus roboty, ktorú za takmer sedem rokov vo funkcii odviedol. OS patrili počas jeho pôsobenia medzi najdôveryhodnejšie inštitúcie a robili Slovensku dobré meno doma aj v zahraniční," povedal minister. Tvrdí, že sa ale treba pohnúť ďalej a armádu čakajú nové výzvy. "Pracujeme na Bielej knihe obrany, ktorá určí novú podobu OS," avizoval.

Galko uviedol, že jeho ambíciou je zoštíhlenie a racionalizácia dôstojníckych štruktúr. "Chcem znížiť počet generálov v OS do roku 2014, ale aj nižšie hodnosti. Chceme prerobiť tabuľkové miesta tak, že tam, kde boli doteraz generáli, budú plukovníci, tam kde boli plukovníci, budeme vyberať podplukovníkov atď.," vysvetlil. Minister zdôraznil, že všetky tieto výmeny sa dejú plynulým odchodom vojakov, ktorí urobili kus práce a teda nejde o nejaké násilné zmeny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok