Evakuovali štadión Old Trafford, zasahovali pyrotechnici

TA3 SITA ČTK TASR
15.5.2016 18:01

Pred stretnutím záverečného 38. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže medzi domácim Manchestrom United a Bournemouthom kvôli podozrivému balíku evakuovali fanúšikov zo štadóna Old Trafford.

Polícia vyzvala obyvateľov mesta, aby sa oblasti okolo štadióna vyhýbali. Na miesto vyslali vojenskú pyrotechnickú jednotku. Úradník európskych bezpečnostných zložiek pod podmienkou anonymity povedal, že v poslednom období zaznamenali zvýšené riziko teroristických útokov na britskej pôde predovšetkým zo strany odštiepeneckých frakcií Írskej republikánskej armády.

Miestne médiá informovali, s odvolaním na policajné zdroje, že na mieste našli mobilný telefón pripojený k plynovému potrubiu.  Pyrotechnický oddiel manchesterskej polície približne o 17.30 h SEČ riadenou explóziou balíček odpálil.

Vedenie polície oznámilo, že jeho obsah podrobí expertíze. O novom termíne konania zápasu rozhodne vedenie Premier League v pondelok.

Štvrť hodiny pred plánovaným začiatkom stretnutia o 16:00 SELČ museli byť evakuované dve tribúny. Na ďalších dvoch síce fanúšikovia zostali, o 16:15 ale hlásateľ oznámil, že zápas bol odložený. Klub na oficiálnom twitterovom účte potvrdil, že sa tak stalo na odporúčanie polície.

Premier League má na programe kompletné 38. kolo. United v závislosti od výsledkov na ďalších štadiónoch môžu ešte skončiť na štvrtom až siedmom mieste. Teoreticky sa tak môžu aj kvalifikovať do Ligy majstrov, nor ovnako aj úplne vypadnúť z pohárových priečok. Bournemouth by ešte mohol zo súčasnej 16. pozície poskočiť až na 12. miesto.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok