Nevýrazný výkon Slovákov priniesol prehru s Nemcami

TASR SITA
10.5.2016 17:44

Slovenskí hokejisti si pripísali na MS v Rusku prvú prehru. V dueli B-skupiny zaostali za Nemcami predovšetkým v pohybe a po zbabranej druhej tretine im podľahli 1:5. Jediný slovenský gól strelil pri premiérovom štarte na svetovom šampionáte Peter Cehlárik.

Nevýrazný výkon Slovákov priniesol prehru s Nemcami
TASR

Slovenskí hokejisti nastúpili na utorňajší duel B-skupiny MS proti Nemecku v bránke s Branislavom Konrádom. V zostave sa namiesto zraneného Marka Daňa objavil Peter Cehlárik, pre ktorého to bol premiérový štart na svetovom šampionáte. Tréner Zdeno Cíger ho zaradil na krídlo tretej formácie, elitný útok s Martin Bakošom a Martinom Réwayom vytvoril Vladimír Dravecký. V obranných dvojiciach zmeny nenastali.

B-skupina (Petrohrad):

Slovensko - Nemecko 1:5 (1:0, 0:3, 0:2)

Góly: 9. Cehlárik (Bartánus, Mikuš) - 25. Hager (Gogulla, Schütz), 29. Gogulla (Müller, Hager), 35. Reimer (Kahun, Draisaitl), 44. Macek, 55. Kahun (Reimer, Rieder). Rozhodovali: Iverson (Kan.), Rantala (Fín.) - Kilian (Nór.), Ritter (USA), vylúčení: 5:6 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

zostavy:

Slovensko: Konrád - Meszároš, Sersen, Marinčin, Sekera, Graňák, Mikuš, Jaroš, Švarný - Dravecký, Réway, Bakoš - Jurčo, Viedenský, L. Hudáček - Cehlárik, Marcinko, Bartánus - Lušňák, Šťastný, Hrnka

Nemecko: Pielmeier - Holzer, Ehrhoff, Reul, Müller, Boyle, Akdag, Braun - Seidenberg, Goc, Kink - Noebels, Draisaitl, Macek - Rieder, Kahun, Reimer - Gogulla, Hager, Schütz

Priebeh hry:

Nabudených Nemcov pribrzdilo v úvodnej aktivite až Reimerove vylúčenie za nebezpečnú vysokú hokeju, po ktorej odstúpil z hry Hrnka. Druhá slovenská formácia vytvorila pred Pielmeierom kolotoč zakončení, k strelám sa dostala takmer celá päťka, no puk do bránky nepretlačila. Nemci sa skonsolidovali a vrátili ťažisko hry pred Konráda, ktorého dvakrát ohrozil Rieder.

V 9. minúte však rozbehol akciu v strednom pásme Cehlárik a na jej konci sa radoval z vedúceho gólu. Bartánus si za bránkou prebral puk, sprava nabil mladému krídelníkovi a jeho strela prepadla Pielmeierovi za chrbát. Rozhodca najskôr rozpažil, no po Bartánusovom usvedčujúcom geste napokon uvidel puk za čiarou. Skóre sa mohlo do konca tretiny zmeniť ešte dvakrát, ale pri pokusoch Jurča či Gogullu zaúradovali brankári.

Slovákom prestávka uškodila. Konráda vystavili zvýšenej nemeckej snahe o streľbu, v 25. minúte navyše Jurčo s L. Hudáčkom prepadli v útočnej tretine a brániaca trojica vyrovnaniu nezabránila. Gogulla našiel pred bránkou Hagera, ktorý sa presadil strelou z prvej.

Cígerovi zverenci stratili pohodu a v porovnaní so súperom predovšetkým pohyb, čo sa podpísalo pod druhý inkasovaný gól z hokejky Gogullu. Nemci prebrali zápas do rúk a vedenie si vďaka lepšiemu prejavu poistili tretím gólom, v presilovke ho pridal zblízka Reimer.

Zmenu nepriniesla ani tretia tretina. Do 45. minúty Slováci zaostali v korčuľovaní, Macekova ľahká strela zapadla za Konráda a do bránky prišiel Július Hudáček. Až potom prišiel tlak v útočnom pásme, ale zmenu nepriaznivého skóre nepriniesla ani početná prevaha. Päť minút pred koncom prišiel o čisté konto aj Hudáček, keď strelu Reimera vyrazil priamo pred Kahuna a ten zavŕšil konečný rezultát. V závere sa Nemci tešili i šiestykrát, ale puk preťal bránkovú čiaru po klaksóne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok