Koniec vojny si uctili aj na Slavíne, avšak bez opozičných poslancov

SITA
9.5.2016 19:26

Premiér Robert Fico si prišiel na bratislavský Slavín uctiť pamiatku padlých v 2. svetovej vojne. Po položení venca k pamätníku hneď odišiel. Po položení vencov zástupcami vlády, parlamentu a diplomatických misií zazneli tóny dnes ruskej, v minulosti sovietskej štátnej hymny.

Koniec vojny si uctili aj na Slavíne, avšak bez opozičných poslancov
TASR

Pri pietnom akte chýbali opoziční poslanci NR SR. To kritizoval v príhovore vicepremiér Peter Pellegrini. „Kde sú poslanci, ktorí vyzývali na boj proti fašizmu? Dnes tu nie je ani jeden,“ povedal Pellegrini v súvislosti s neúčasťou opozície, ktorá však odmietla hlasovať za zvolenie poslancov kotlebovcov do funkcií v parlamentných výboroch.

„Robia si to súkromne. Neregistrujem pozvánku, že sa to dialo. Zrejme ju dostali správni poslanci,“ povedal líder OĽaNO Igor Matovič. Pellegrini zároveň uviedol, že v deň konca vojny cíti vďačnosť, úctu a záväzok k tisícom padlým. „Každý hrob ukrýva tragický príbeh človeka, ktorého niekto čakal doma,“ konštatoval.

Na pietny akt prišli na Slavín aj traja ruskí veteráni. Ani jeden z nich však nebojoval na Slovensku. „Mal som trinásť rokov, keď sa začala vojna, tri roky som pracoval v závode v Moskve, potom som bol odvedený a bojoval som pri Baltiku,“ povedal veterán Nikolaj Merkušin.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok