Tatarova účasť s otáznikom, Cíger osloví aj Pánika

TA3 TASR
26.4.2016 17:16

Útočník Chicaga Marián Hossa sa zo zdravotných dôvodov definitívne nepredstaví v drese slovenskej hokejovej reprezentácie na MS v Rusku. Otáznik stále visí nad účasťou Tomáša Tatara z Detroitu, ktorý má podozrenie na roztrhnuté kĺbové puzdro v ramene a po výstupných testoch v klube ho čaká v najbližších hodinách ďalšie vyšetrenie.

Hossa nenastúpi

Hossa nastupoval v play-off s bližšie nešpecifikovaným zranením v dolnej časti tela, hral so sebazaprením pod injekcami. "Hossa povedal, že nie. Čakáme ešte na Riša Pánika, budeme s ním komunikovať. V noci odohral celkom dobrý zápas, strávil veľa času na ľade, bolo ho tam vidieť, takže sme sa rozhodli, že oslovíme aj jeho. Potrebujeme zefektívniť streleckú potenciu, byť v koncovke úspešnejší a preto to chceme s Rišom vyskúšať," uviedol Cíger. Stále otvorený je štart Tatara. "Volali sme s jeho agentom. Chce ísť na šampionát, má ísť ešte na jedno vyšetrenie. Myslím si, že už dnes budeme vedieť, ako na tom je," doplnil. Tatarov spoluhráč Tomáš Jurčo by sa mal k národnému tímu pripojiť v piatok.

Do prípravy reprezentácie sa v utorok pripojila aj dvojica hráčov z tímov finalistov českej extraligy. Trénerovi Cígerovi sa na zraze v Bratislave hlásil obranca Juraj Mikuš zo Sparty Praha, ako i útočník Martin Bakoš z Liberca. Naopak, otázny je príchod ďalšieho "Sparťana" Michala Čajkovského, ktorého trápia bolesti v oblasti rebra a v stredu krátko popoludní absolvuje vyšetrenie magnetickou rezonanciou. "Prešiel sono-prehliadkou. Je tam vidieť nejakú zrazeninu a podozrenie na prasklinu. On sám povedal, že dlho neoddychoval, stále ide naplno, už som sa smial, že by mohol trochu zvoľniť. Pozitívne je, že chce hrať na šampionáte. Uvidíme podľa zajtrajšieho vyšetrenia. Ak to nie je prasklina alebo zlomenina, tak s ním počítame," povedal Cíger.

Marinčin je už zdravý

Medzi prvými prišiel v utorok Martin Marinčin, ktorý vynechal minulotýždňový blok pre chorobu. Dvadsaťštyriročný obranca Toronta sa mal k tímu pripojiť už na uplynulom zraze, aby pomohol národnému tímu už v dvojzápase s domácimi Francúzmi. Skolila ho choroba, po ktorej sa už teší na súťažný zápas. "Konečne som zdravý a pripravený. Bol som sa síce na ľade trošku rozhýbať, nabrať kondičku, ale hneď do toho vletím. Mal som dlhšiu pauzu, ale na druhej strane, aj mi to padlo vhod," uviedol po príchode.

Slováci majú za sebou šesť prípravných stretnutí, v rámci Euro Hockey Challenge 2016 si pripísali jedno víťazstvo a päť prehier. Minulý týždeň najprv zdolali v Megeve po výbornom výkone Francúzov 4:1, na čo ale nedokázali nadviazať v odvete v Grenobli, kde podľahli "Les Bleus" 2:3 po samostatných nájazdoch. Cígerových zverencov čakajú pred odletom do Petrohradu už len dva prípravné duely. V rámci 4. kola EHCH sa stretnú v domácom prostredí s Dánmi, pričom prvý zápas odohrajú vo štvrtok v Skalici a generálkou na šampionát bude o dva dni neskôr súboj v Bratislave.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok