O kauze Bašternák rokovali do polnoci, Imrecze umožní nahliadnuť do zmlúv

TA3 SITA
27.4.2016 08:35

V Národnej rade mimoriadne zasadal výbor pre financie a rozpočet. Rokovanie sa skončilo až pár minút po polnoci. Členovia výboru si chceli posvietiť na postup štátnych orgánov pri vyšetrovaní medializovaných káuz súvisiacich s nadmernými odpočtami DPH. Reč bola najmä o kauze Bašternák.

Neverejné rokovanie

Rokovanie výboru bolo neverejné a vystúpil na ňom aj František Imrecze - šéf Finančnej správy. Práve tá mala podľa opozičných poslancov spolu s ďalšími štátnymi orgánmi zametať celú kauzu Bašternák pod koberec.

Imrecze tieto obvinenia odmietol. Výbor napokon prijal uznesenie, na základe ktorého Finančná správa poskytne poslancom k nahliadnutiu niektoré zmluvy v utajenom režime. Opoziční poslanci chcú na Finančnej správe vykonať aj poslanecký prieskum. Imrecze v tom problém nevidel.

Vláda informovať nemusí

Koalícia návrhy opozičných poslancov, ktorí žiadali predloženie správ, odmietla. Vláda nebude musieť parlamentu predložiť správy o priebehu vyšetrovania káuz ani o využití eurofondov.

Správu o priebehu vyšetrovania kauzy "daňových podvodov vo veci Chovanec a spol. a Bašternák" žiadal poslanec OĽaNO-NOVA Daniel Lipšic. "Vládna koalícia zaujala postoj, že k starým kauzám sa vracať netreba a nové sú živé, čiže tie nie je možné riešiť, a vládni poslanci blokujú rokovania výborov, tak si myslím, že by o tejto veci malo rozhodnúť plénum," vysvetlil svoju požiadavku Lipšic.

Pozrite si celú tlačovú besedu F. Imreczeho

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok