ManCity vyzve Real Madrid, Pellegrini proti bývalému klubu

SITA
25.4.2016 11:51

Prvý zápas semifinále futbalovej Ligy majstrov medzi Manchestrom City a Realom Madrid môže naznačiť, ktorý z dvoch tímov by sa 28. mája mohol predstaviť v milánskom finále.

ManCity vyzve Real Madrid, Pellegrini proti bývalému klubu
SITA/AP

Mužstvo zo severozápadu Anglicka sa v semifinále LM predstaví vôbec prvýkrát v histórii a tretíkrát v rámci pohárovej Európy, premiérovo od roku 1971. Pre desaťnásobného európskeho klubového šampióna z Madridu pôjde o 27. účasť medzi najlepším kontinentálnym kvartetom. V súčte všetkých európskych pohárových súťaží sa doteraz Real predstavil v semifinále 31-krát. "Merengues" sa v súbojoch o finále LM sa predstavia šiesty rok v slede, postúpili však iba raz - v roku 2014, keď ostatný raz získali "ušatú trofej".

"Liga majstrov je mimoriadna súťaž. Účinkoval som v nej šesťkrát so štyrmi rôznymi tímami a zakaždým sme postúpili zo skupiny. Samozrejme, zažil som aj nepríjemné skúsenosti. Prvýkrát to bolo v roku 2006, s Villarrealom sme boli blízko postupu do finále. V semifinále proti Arsenalu Londýn sme dominovali a do rozhodujúceho súboja nás mohla posunúť jedenástka Riquelmeho v poslednej minúte odvetného duelu semifinále," vyhlásil podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie Manuel Pellegrini. "Boli sme vtedy najlepším tímom v Európe, v tom čase sme v lige zdolali neskoršieho víťaza LM Barcelonu jednoznačne 3:0. Z čias, keď som bol v Reale Madrid, ma bolelo vypadnutie v osemfinále LM 2009/2010 s Olympique Lyon. Rád spomínam na pôsobenie v Málage, dostali sme sa medzi najlepšiu európsku osmičku."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok