Danko by chcel čarovný Arabelin prsteň, Matovičovi by splnil životné túžby

SITA TASR TA3
18.4.2016 19:06

Danko zhodnotil aj prvý deň druhej schôdze Národnej rady. Chcel by, aby sa do snemovne vrátila odbornosť, človečenstvo a slušnosť. Nepáči sa mu hašterenie a urážky v parlamente, ktoré predviedol líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič.

Zrušil oficiálny program

"Lekári robia všetko pre to, aby sa dostal opäť do procesu," povedal dnes na tlačovej konferencii v parlamente. S premiérom hovoril, ale podrobné informácie o jeho zdravotnom stave nepozná. Premiér Fico je od štvrtka 14. apríla hospitalizovaný v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb. Zostane tam do konca tohto týždňa. Lekári ho chcú ešte pozorovať.

Ošetrujúci lekári nechceli premiérovu diagnózu konkretizovať. Podľa Denníka N mal Fico akútny koronárny syndróm. Zdravotný stav sa mu ale nezhoršuje, povedal generálny riaditeľ NÚSCH Mongi Msolly pre web Aktuality.sk. Premiér zrušil tohtotýždňový oficiálny program.

Odbornosť a slušnosť

Danko zhodnotil aj prvý deň druhej schôdze Národnej rady. Chcel by, aby sa do snemovne vrátila odbornosť, človečenstvo a slušnosť. Nepáči sa mu hašterenie a urážky v parlamente, ktoré dnes predviedol líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič. Danko plánuje s Matovičom o jeho správaní hovoriť.

"Je problém splniť každému detské želania a túžby. Chcel by som mať čarodejný Arabelin prsteň, aby som vedel Igorovi Matovičovi splniť všetky jeho životné túžby. Aby som ho vedel urobiť šťastným, aby nemusel poslancov urážať. Absolvujem stretnutia s ním, aby som pochopil, z čoho to pramení," povedal predseda parlamentu.

Nevyhoveli všetkým požiadavkám

Danko poukázal na zmeny v parlamentných výboroch, ktoré sa udiali. Ako príklad ústretovosti koalície voči opozícii uviedol zníženie pomeru poslancov vo výboroch v prospech opozície. Nie všetkým požiadavkám opozície mohla podľa Danka koalícia vyhovieť.

Šéf snemovne mieni urobiť aj opatrenia pre poslankyňu OĽaNO-NOVA Silviu Petruchovú, ktorá je na vozíčku. "Dnes mala nekomfortný priestor, za čo sa jej ospravedlňujem. V blízkej dobe v tejto veci zjednám nápravu,"avizuje Danko. Predseda parlamentu chce, aby rokovanie parlamentu prebiehalo dôstojne a vecne. "Je dôležité, aby sme sa zaoberali programovým vyhlásením vlády. Verím, že zajtra bude rokovanie konštruktívne a pragmatické a budeme spieť k meritu veci," uzavrel.

Pozrite si celú tlačovú besedu

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok