Počiatek sa vzdal mandátu poslanca, náhradníci zložili sľuby

TA3 TASR
18.4.2016 09:12

Náhradníci Péter Vörös, Irén Sárközy (obaja Most-Híd) a Milan Mojš (Smer-SD) zložili poslanecké sľuby a nahradili členov vlády. V parlamente končí aj exminister Počiatek.

Počiatek sa vzdal mandátu poslanca, náhradníci zložili sľuby
TASR

Vörös, Sárközy a Mojš v parlamente nahradili premiéra Roberta Fica (Mojš), ministerku spravodlivosti Luciu Žitňanskú (Vörös) a ministra životného prostredia Lászlóa Solymosa (Sárközy).  "Sľubujem na svoju česť a svedomie vernosť Slovenskej republike. Svoje povinnosti budem plniť v záujme jej občanov. Budem dodržiavať ústavu a ostatné zákony a pracovať tak, aby sa uvádzali do života," sľúbili noví zákonodarcovia.     

Poslanci sľub skladajú tak, že po jeho verejnom prečítaní položia pravú ruku na Ústavu SR, povedia "sľubujem", podajú ruku predsedovi parlamentu a podpíšu sa. Odmietnutím sľubu alebo zložením sľubu s výhradou stráca poslanec mandát, výhradu nemal nikto.     

K zmene došlo aj v prípade Jána Počiatka (Smer-SD), ktorý sa vzdal mandátu. Namiesto neho nastúpil Jozef Buček (Smer-SD), ktorý dosiaľ nahrádzal premiéra Fica. Vicepremiéra pre investície Petra Pellegriniho (Smer-SD) nahradil Martin Nemky (Smer-SD).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok