Kiska si v Bosne prevzal ocenenie Pečať európskeho lídra

SITA
12.4.2016 11:32

Prezident Andrej Kiska sa v pondelok v Mostare v Bosne a Hercegovine zúčastnil na jubilejnom 15. odovzdávaní cien Večernjakov pečat.

Kiska si v Bosne prevzal ocenenie Pečať európskeho lídra
SITA/Urban Klement

Integračné ambície

Andrej Kiska si na slávnostnej ceremónii prevzal ocenenie „Pečať európskeho lídra“ za podporu Slovenskej republiky Bosne a Hercegovine na jej ceste do Európskej únie. Informoval o tom Martin Lipták z tlačového odboru Kancelárie prezidenta.

Vo svojom príhovore prezident vyzdvihol význam dialógu, reforiem, porozumenia a solidarity, bez ktorých nie je možný rozvoj žiadneho štátu. Potvrdil tiež pokračovanie podpory Slovenska integračným ambíciám Bosny a Hercegoviny.

Kiska: Nie ste sami

„Je dôležité mať priateľov a podporovateľov, ktorí za vami stoja, ktorí vám pomôžu prekonať problémy a pády, ktorí vás povzbudia, aby ste sa nevzdávali. Nie ste sami a nikdy nebudete, pokým si budete podporu vážiť,“ povedal prezident Kiska na slávnostnej ceremónii v Mostare.

„Múdri ľudia v minulosti vedeli, že ak chcete prekročiť rieku, postavíte most. V problémových vodách dnešného sveta mosty stále potrebujeme,“ dodal prezident.

V rámci návštevy krajiny sa Andrej Kiska stretol aj s členmi Predsedníctva Bosny a Hercegoviny, s chorvátskou prezidentkou Kolindou Grabar Kitarović a s prezidentom Čiernej Hory Filipom Vujanovićom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok