Z detskej relácie až na ministerstvo. Vláda vymenovala štátnych tajomníkov

TA3 SITA
30.3.2016 14:49

Nová vláda na prvom zasadnutí vymenovala viacerých štátnych tajomníkov a odvolala a vymenovala aj vedúcich služobných úradov niekoľkých ministerstiev. Máriu Kolíkovú vymenovala vláda do funkcie štátnej tajomníčky rezortu spravodlivosti.

Z detskej relácie až na ministerstvo. Vláda vymenovala štátnych tajomníkov
SITA

Na ministerstve životného prostredia bude štátnym tajomníkom Norbert Kurilla a na rezorte pôdohospodárstva bude pôsobiť Jozef Kamenický. Ivana Máčovského vymenovala vláda do funkcie štátneho tajomníka ministerstva obrany. Novým štátnym tajomníkom rezortu kultúry bude Igor Adamec, ktorý sa zviditeľnil pred rokmi ako moderátor detskej relácie Kakao.

Kabinet tiež odvolal z funkcie vedúcej služobného úradu ministerstva spravodlivosti Ľubomíru Kubišovú a vymenoval na tento post Janu Britaňákovú. Ľubomíru Kubišovú zároveň vláda vymenovala do funkcie vedúcej služobného úradu envirorezortu. Z tohto postu odvolala Viktora Lehotzkého, ktorý bude na rovnakej funkcii pôsobiť na ministerstve hospodárstva. Martina Čatloša vo funkcii vedúceho služobného úradu ministerstva dopravy vystrieda Marek Čepko. 

Z funkcie vedúcej služobného úradu ministerstva zdravotníctva vláda odvolala Zuzanu Kucerovú a vymenovala Jozefa Ráža. Norberta Molnára vo funkcii vedúceho služobného úradu ministerstva školstva nahradí Helena Poláková, o ktorej sa hovorilo ako o možnej ministerke školstva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok