V sídle amerického Kongresu postrelili ozbrojeného muža

TA3 ČTK
28.3.2016 21:30

Americké úrady obvinili z niekoľkých zločinov muža, ktorý rozpútal prestrelku v sídle Kongresu USA vo Washingtone. Šesťdesiatšesťročný muž vytiahol zbraň na strážcov zákona, na čo bol následne postrelený.

V návštevníckom centre nebol prvýkrát

Zranený podozrivý, ako aj okoloidúca žena, ktorá tiež utrpela zranenia, boli prevezení do nemocnice, oznámil šéf miestnej polície Matthew Verderosa. Podozrivý bol podľa agentúry AFP zranený vážne, žena ľahko.

Polícia identifikovala podozrivého ako Larryho Dawsona zo štátu Tennessee, ktorý bol obvinený z ozbrojeného útoku a z útoku na úradnú osobu. V návštevníckom centre nebol prvýkrát. Podľa policajtov konal na vlastnú päsť. Šéf policajného zboru chrániaceho Kapitol Matthew Verderosa na tlačovej konferencii povedal, že ide zrejme o čisto kriminálny čin a nie je dôvod spájať ho s terorizmom.

Larry Dawson podľa polície v pondelok počas bezpečnostnej kontroly na vstupe vytiahol pištoľ a namieril ju na policajta. Ten ho vzápätí postrelil. Ďalší policajt bol pri prestrelke zranený, rovnako ako jeden z návštevníkov centra. Nie je jasné, kto presne vypálil jednotlivé strely.

Polícia okolie dočasne vyprázdnila

Správy, že sa ktosi pokúšal vynútiť vstup do Bieleho domu, neboli podľa hovorcu tajnej služby presné. Potom, čo sa z návštevníckeho centra Kapitolu ozvala streľba, pracovníkov komplexu, prítomných novinárov aj ľudí pred budovou polícia vyzvala, aby sa uchýlili do bezpečia.

Bezpečnostné zložky prinútili turistov opustiť Kapitol a jeho okolie, rovnako ako aj okolie neďalekého Bieleho domu. Momentálne sídlo zákonodarného zboru USA funguje pre návštevníkov opäť normálne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok