Nález z ostrova Réunion zrejme nie je z nezvestného malajzijského lietadla

TASR
16.3.2016 11:27

Úlomok, ktorý sa nedávno našiel na ostrove Réunion v Indickom oceáne, kde sa predtým vyplavil na breh fragment krídla z nezvestného lietadla spoločnosti Malaysia Airlines, pravdepodobne nepochádza z nezvestného stroja. Vyjadrenia austrálskych úradov citovala agentúra AP.

Nález z ostrova Réunion zrejme nie je z nezvestného malajzijského lietadla
SITA/AP

Našlo sa viacero úlomkov

Uvedený predmet objavil tento mesiac na Réunione Johnny Beque, ten istý muž, ktorý na ostrove v júli našiel časť krídla z nezvestného Boeingu 777.

Austrálsky úrad dopravnej bezpečnosti informoval, že podľa francúzskych orgánov skúmajúcich najnovší Bequov nález je nepravdepodobné, že by pochádzal z nezvestného malajzijského lietadla. Beque predtým agentúre AP povedal, že najnovší kus trosky objavil takmer na rovnakom mieste ako fragment krídla.

Časť krídla nájdená v júli na ostrove Réunion tak zostáva jediným potvrdeným úlomkom z lietadla linky MH370, ktoré zmizlo počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu 8. marca 2014. Na palube bolo 239 ľudí. Dva ďalšie úlomky, ktoré sa vyplavili nedávno na breh v Mozambiku, pošlú do Austrálie na preskúmanie medzinárodnému vyšetrovaciemu tímu.

Upozorňujú pred špekuláciami

Malajzijský minister dopravy Liao Čung-laj varoval pred špekuláciami, že nedávne nájdené časti trosiek pochádzajú z nezvestného lietadla. Naznačil však, že jeden z kusov vyplavených v Mozambiku vyzerá nádejne.

Agentúra AP uviedla, že podľa snímok by mohlo ísť o pevný okraj pravej strany chvostovej časti Boeingu 777. Jediný takýto nezvestný stroj je pritom práve z linky MH370. Liao na Twitteri naznačil "vysokú pravdepodobnosť", že tento úlomok pochádza z nezvestného malajzijského lietadla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok