Turecko vracia úder, pri náletoch zahynuli desiatky kurdských povstalcov

TASR
15.3.2016 10:09

Najmenej 45 kurdských povstalcov bolo zabitých pri tureckých náletoch na severe Iraku, ktoré nasledovali po nedeľňajších samovražedných bombových útokoch v tureckom hlavnom meste Ankara. Podľa agentúry AP to oznámila turecká armáda.

Turecko vracia úder, pri náletoch zahynuli desiatky kurdských povstalcov
SITA/AP

Turecké viacúčelové bojové lietadlá typu F-16 Fighting Falcon a F-4 Phantom II podnikli nálety na pozície Strany kurdských pracujúcich na opačnej strane turecko-irackých hraníc. V stanovisku armády sa ďalej uvádza, že pri náletoch boli zničené dva vojenské sklady a dve raketové odpaľovacie zariadenia.

Nálety sa uskutočnili iba deň po tom, ako pri bombovom výbuchu v Ankare prišlo o život najmenej 37 ľudí a 125 ďalších utrpelo zranenia. Turecký premiér Ahmet Davutoglu si je podľa vlastných slov "takmer istý", že za útokom stoja stúpenci PKK. Turecká polícia v súvislosti s týmto bombovým útokom zatkla už 11 podozrivých osôb.

Podobný útok sa odohral v Ankare aj 17. februára, keď bomba usmrtila 29 ľudí, prevažne vojakov. Turecká vláda vtedy označila za páchateľa príslušníka kurdských milícií v Sýrii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok