Americký Pentagon láka hekerov, aby preverili jeho bezpečnosť

ČTK
3.3.2016 12:38

Pentagon láka amerických hekerov, aby sa zapojili do testovania bezpečnostných systémov jeho webových prezentácií.

Americký Pentagon láka hekerov, aby preverili jeho bezpečnosť
SITA/AP

Pomerne bežná prax

Pilotný test zameraný na previerku zraniteľnosti internetových stránok ministerstva obrany USA má podľa agentúry Reuters začať v apríli pod názvom "Hack the Pentagon". Využívať služieb hackerov, kriminálnych narušiteľov počítačových sietí, k odhaľovaniu nedostatkov v bezpečnostnom zabezpečení je pomerne bežná prax amerických súkromných firiem.

Pentagon sa k takejto metóde odhodlal prvýkrát. "Som presvedčený, že táto novátorská iniciatíva posilní našu kybernetickú obranu a upevní národnú bezpečnosť USA," komentoval rozhodnutie minister obrany Ashton Carter. Podľa neho nastal čas, aby aj Pentagon začal využívať "najlepšie metódy" odvetvia.

Bezpečnosť úradu nemá dobrú povesť

Minister pripustil, že bezpečnostné zaistenie amerických vládnych úradov nemá zatiaľ tú najlepšiu povesť. Počínanie Pentagonu podľa Reuters so záujmom sledujú aj ostatné americké vládne úrady vrátane Bieleho domu, ktoré by služby hakerov mohli v budúcnosti využiť taktiež.

Ministerstvo obrany k previerkam bezpečnostných systémov využívalo interné odborné tímy. K testovaniu sa môžu prihlásiť výhradne americkí občania, ktorí budú ochotní absolvovať bližšie nešpecifikovanú bezpečnostnú previerku. Zatiaľ sa s ich pomocou budú preverovať len verejné webové stránky, v budúcnosti sa k nim podľa Pentagonu môžu pripojiť aj "citlivejšie" počítačovej siete.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok