SaS zatiaľ zotrváva na odmietavom stanovisku k eurovalu

TA3, TASR, SITA
29.9.2011 17:03

Návrh riešenia, ktoré na pondelkovom stretnutí s SaS načrtla premiérka Iveta Radičová, ešte nemajú preskúmaný a dodržiavajú dohodu, že o ňom budú verejnosť informovať, až keď si ho detailne preštudujú.

SaS zatiaľ zotrváva na odmietavom stanovisku k eurovalu

"Cieľom SaS nie je zablokovať ostatné krajiny. Tak ako pre premiérku Ivetu Radičovú aj pre SaS je prijateľné len také riešenie, ktoré nebude stáť občanov Slovenska ani jeden jediný cent. Z toho vyplýva, že navýšenie mimoriadnych štátnych záruk zo 4,37 miliardy eur na 7,73 miliardy eur nie je potrebné," konštatuje sa v stanovisku strany, ktoré TASR poskytla jej hovorkyňa Tatiana Tóthová.

Novelu zákona o špecifických štátnych zárukách práve kvôli zvýšeniu garancií Slovenska v dočasnom eurovale pritom schválil v stredu (28.9.) vládny kabinet. Do parlamentu ju posiela aj s návrhom na skrátené legislatívne konanie.

V stredu podvečer po stretnutí s predsedníčkou vlády šéf poslaneckého klubu SaS Jozef Kollár pre televíziu Markíza povedal, že má riešenie, ktoré vyhovuje podmienkam strany. Na otázku, či to vyzerá na dohodu, odpovedal áno.

Samotná Radičová o podrobnostiach návrhu hovoriť zatiaľ nechce. Podľa nej by však stanovisko Slovenska k eurovalu malo byť známe do najbližšieho summitu lídrov Európskej únie (EÚ), ktoré sa uskutoční 17. a 18. októbra. "Predpokladá sa, že Slovensko bude mať jasnú odpoveď na otázku, či euroval áno alebo nie," zdôraznila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok