V Káhire objavili telo nezvestného talianskeho študenta, zrejme ho mučili

TASR
4.2.2016 07:40

V priekope na periférii egyptskej Káhiry objavili telo nezvestného 28-ročného talianskeho študenta. Giulio Regeni sa stratil v egyptskej metropole v pondelok 25. januára, na 5. výročie povstania, ktoré zvrhlo dlhoročného autokratického vládcu Husního Mubaraka.

V Káhire objavili telo nezvestného talianskeho študenta, zrejme ho mučili
ilu foto SITA/AP

Je takmer isté, že bol zavraždený, okolnosti jeho smrti sú predmetom vyšetrovania, napísal na svojej webovej stránke taliansky denník La Repubblica. Cituje egyptský denník Al Watan, podľa ktorého telo mladého Taliana javí "známky mučenia". Al Watan píše, že telo mladého muža sa našlo celkom holé, so stopami mučenia po celom tele.

Taliansky minister zahraničných vecí Paolo Gentiloni vyjadril Regeniho rodine úprimnú sústrasť v mene svojom i vlády. Ešte v stredu sa ministerstvo obávalo, že jeho zmiznutie bude mať "tragický epilóg".
Giulio Regeni študoval v Británii na Univerzite v Cambridgi politiku a medzinárodné vzťahy a v Káhire bol od septembra, písal štúdiu o egyptskej ekonomike.

Výročie egyptskej revolúcie sprevádzajú vždy nepokoje a zatýkania, pripomenul server Repubblica.it. Dodal, že v pondelok 25. januára pred 20. hodinou sa študent vybral pešo za kamarátmi na oslavu narodenín do oblasti vzdialenej asi päť kilometrov vzdušnou čiarou od námestia Tahrír, dejiska revolučných udalostí v Káhire. Odvtedy sa po ňom zľahla zem. Taliansky denník nepíše, kto ani kedy telo nezvestného študenta našiel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok