Chlapcovi v igelitovom drese sa splní sen, stretne sa so svojim idolom

ČTK
1.2.2016 14:56

Päťročný afganský chlapec, ktorého dojemné fotografie v modro-bielo pruhovanom tričku s menom a číslom Lionela Messiho vyrobenom provizórne z igelitovej tašky sa stali hitom na sociálnych sieťach, má veľkú nádej stretnúť sa so svojím futbalovým idolom.

Chlapcovi v igelitovom drese sa splní sen, stretne sa so svojim idolom
ČTK

Získal si srdcia po celom svete

Afganská futbalová federácia uviedla, že je s argentínskym hráčom Barcelony v kontakte a stretnutia organizuje.

Päťročný Afganec Murtaza pochádza z chudobnej rodiny, ktorá žije vo stredoafganskej provincii Ghazní. Rodičia nemohli Murtazovi kúpiť skutočnú kópiu dresu argentínskej futbalovej hviezdy, a tak chlapcovi vyrobil napodobeninu starší brat.

Použil na to igelitovú nákupnú tašku, ktorej modré a biele pruhy pripomínajú dres argentínskeho národného tímu. Brat tiež Murtazovi napísal fixkou na "tričko" Messiho meno a číslo desať, ktoré futbalista nosí. Snímky malého Afganca sa v polovici januára objavili na facebooku a začali sa bleskurýchlo šíriť na sociálnych sieťach.

Cesta do Barcelony

Afganská futbalová federácia na svojich internetových stránkach uviedla, že je v kontakte s Messiho zástupcami a dohaduje s nimi možnosť stretnutia s futbalistom, ktorý minulý mesiac získal piatykrát Zlatú loptu pre najlepšieho hráča sveta. "Zatiaľ ale nevieme, kedy a kde by sa stretnutie mohlo uskutočniť," povedal hovorca federácie agentúre AFP.

Afganská futbalová federácia oznámila, že plánuje vyslať chlapca s jeho otcom do Španielska alebo sa pokúsi prinútiť Messiho, aby sa za svojím obdivovateľom vydal do Afganistanu. Druhá možnosť je ale len málo pravdepodobná, pretože Murtazova domovská provincia Ghazní je miestom častých stretov medzi bojovníkmi Talibanu a afganskými bezpečnostnými zložkami, napísala agentúra AFP.

Španielska ambasáda v Kábule uviedla, že je "pripravená pomôcť" Murtazovi a jeho otcovi obstarať si víza na cestu do Barcelony. Messiho otec Jorge agentúre AFP povedal, že jeho syn Murtazov príbeh pozná a "chce urobiť ústretové gesto".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok