Mihalíková s Kalinskou ovládli štvorhru junioriek v Melbourne

SITA TASR
30.1.2016 07:33

Slovenská tenistka Tereza Mihalíková s Ruskou Annou Kalinskou sa stali víťazkami juniorskej štvorhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

Mihalíková s Kalinskou ovládli štvorhru junioriek v Melbourne
SITA/AP

Štvrtý titul

Vo finále ako nasadené dvojky deklasovali šiesty nasadený ukrajinský tandem Dajana Jastremská, Anastasia Zarycká 6:1, 6:1. Pre Mihalíkovú je to druhý grandslamový titul, vlani triumfovala v Melbourne Parku v singli. V debli ťahala vo finále za kratší koniec minulý rok vo Wimbledone i na US Open v roku 2014.

Mihalíková sa postarala celkovo o ôsmy titul slovenského juniorského tenisu na podujatiach veľkej štvorky v éra samostatnosti, piaty vo štvorhre. Viktória Kužmová s Ruskou Aleksandrou Pospelovovou vlani vyhrali debla na US Open.

Filip Horanský s Čechom Jiřím Veselým ovládli v roku 2011 juniorského debla na Australian Open. Rok predtým získali v Melbourne titul vo štvorhre Jana Čepelová so Chantal Škamlovou. Henrieta Magyová v roku 1994 po boku bývalej svetovej jednotky Švajčiarky Martiny Hingisovej vyhrala debla na Roland Garros.

juniorky - štvorhra - finále:
Anna Kalinská, Tereza MIHALÍKOVÁ (2-Rus./SR) - Dajana Jastremská, Anastasia Zarycká (6-Ukr.) 6:1, 6:1

Titul v dvojhre neobhájila

Mihalíková skôr neobhájila titul v juniorskej dvojhre, keď vo finále ako nasadená dvojka prehrala s päťkou "pavúka" Bieloruskou Verou Lapkovou 3:6, 4:6.

"Finále bolo ťažké. Tereza chcela veľmi vyhrať a obhájiť titul, ale dnes chýbalo trochu šťastia na obrat v zápase. Súperka hrala vynikajúco, na hrane maximálneho rizika a všetky dôležité lopty vyhrala," povedal pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového väzu Mihalíkovej tréner Ján Studenič.

dvojhra junioriek - finále:
Vera Lapková (5-Biel.) - Tereza MIHALÍKOVÁ (2-SR) 6:3, 6:4

1_0a000002-ad3f-3e32.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok