Od sestier, ktoré stiahli výpovede, zatiaľ nemôžu vymáhať pokutu

TA3 SITA
29.1.2016 15:18

Okresný súd Bratislava II rozhodol, že Odborové združenie sestier a pôrodných asistentiek nemôže vymáhať pokutu od sestier, ktoré stiahli výpovede, tvrdí hovorca Fakultnej nemocnice Trnava Matúš Stračiak, podľa ktorého súd rozhodoval na základe žaloby dvoch zdravotných sestier, ktoré podali a odvolali svoje výpovede.

"Do právoplatného rozhodnutia súdu OZ SaPA nesmie vymáhať od sestier, ktoré stiahli výpovede, pokutu 3 300 eur na základe dohody o solidarite, ktorú zdravotným sestrám dávalo združenie podpisovať," konštatoval hovorca.

Za neplatnú označil zmluvu už pred časom premiér Robert Fico. "Hovorím to ako právnik, tento podpis, ktorý si vynútili organizátorky protestov zdravotných sestier, má nulovú hodnotu," povedal Fico. Dohoda o solidarite, z ktorej vyplýva pokuta za stiahnutie výpovede, je podľa Fica nulitný právny akt, čo musí byť jasné aj prvákovi na právnickej fakulte.

Predsedníčka OZ SaPA Monika Kavecká vtedy reagovala, že ide o štandardný nástroj odborárov v celej Európe, ktorý využili pri svojom štrajku lekári v roku 2011 aj sestry v Žiline v minulom roku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok