Pracovníčku azylového centra po bitke zavraždili, podozrivým je tínedžer

TA3 TASR
26.1.2016 15:09

Švédsko šokoval prípad vraždy 22-ročnej ženy, ktorá bola zamestnaná v azylovom centre. Polícia zatiaľ meno ani národnosť útočníka nezverejnila.

Smrť v ubytovni pri azylovom centre

Zariadenie pre mládež a neplnoletých migrantov bez sprievodu v meste Mölndal na juhu Švédska bolo dejiskom tragickej udalosti, pri ktorej dobodali na smrť jednu z pracovníčok. Oznámili to predstavitelia švédskej polície. Išlo o absolventku psychológie Alexandru Mezher, dievča s libanonskými koreňmi, ktoré podľa svojich blízkych "chcelo počas utečeneckej krízy pomáhať".

K smrteľnému zraneniu 22-ročnej Alexandry došlo v ubytovni, ktorá sa nachádza v areáli azylového centra. Policajný hovorca Christer Fuxborg uviedol, že dvaja ľudia zadržiavali podozrivého, až kým na miesto činu neprišla polícia.

Dobodal ju chlapec?

Hovorca dodal, že pracovníčka podľahla zraneniam večer po prevoze do nemocnice. Podozrivého polícia zatkla. Neskôr spresnila, že išlo o neplnoletého obyvateľa imigračného centra. Podľa miestnych médií ženu dobodal len 15-ročný chlapec, ktorého polícia na mieste zatkla.

Policajný hovorca ďalej informoval, že vyšetrovatelia v domove v Mölndale našli stopy svedčiace o násilnom zápase. V tejto ubytovni neďaleko mesta Göteborg je ubytovaných približne desať migrantov vo veku 16-18 rokov a ďalší mladí ľudia.

Motív zatiaľ nie je známy. Podľa švédskej polície sa od príchodu veľkého počtu utečencov podobné útoky stávajú čoraz častejšie. V uplynulom roku prišiel do krajiny rekordný počet, 163 tisíc, žiadateľov o azyl. Väčšina z nich bola bez sprievodu rodiča, podobne ako v útočníkovom prípade. Krajina preto koncom roka zmenila politiku otvorených dverí a zaviedla pohraničné kontroly.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok