Najhľadanejšieho teroristu z Paríža zachytili kamery, keď tankoval benzín

ČTK
12.1.2016 11:32

Francúzska televízna stanica BFMTV priniesla údajne prvé snímky hľadaného Salaha Abdeslama, ktorý je hlavným podozrivým v súvislosti s novembrovými útokmi v Paríži.

Najhľadanejšieho teroristu z Paríža zachytili kamery, keď tankoval benzín
SITA/AP

S rukami vo vreckách

Bezpečnostné kamery ho nasnímali 14. novembra, teda deň po útokoch, ktoré si vyžiadali 130 mŕtvych. Abdeslam je pravdepodobne jediným priamym účastníkom parížskych atentátov, ktorému sa stále darí unikať.

Na záberoch, ktoré televízna stanica zverejnila na internete, kráča muž identifikovaný ako Abdeslam, má ruky vo vreckách a vyzerá uvoľnene.

Komplicov zadržali

Úrady si myslia, že Abdeslam zavolal 14. novembra skoro ráno z Paríža svojim priateľom Mohamedovi Amrimu a Hamza Attouovi, aby ho vyzdvihli a odviezli do Belgicka.

Podľa BFM si trojica mužov cestou z Paríža do Bruselu urobila asi štvrťhodinovú zastávku na čerpacej stanici neďaleko belgickej hranice, kde ich nafilmovala bezpečnostná kamera. V ten čas vraj už za sebou mali tri policajné kontroly. Policajti ich ale nezadržali, pretože Salah Abdeslam v tej dobe ešte s útokmi nebol spájaný.

Skupinka sa potom vydala na cestu a obaja údajní komplici vysadili Abdeslama v bruselskej štvrti Laeken. Abdeslam napriek medzinárodnému zatykaču polícii naďalej uteká. Amri aj Atto boli nasledujúci deň zadržaní v bruselskej štvrti Molenbeek. Akýkoľvek podiel na teroristických útokoch odmietajú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok