Princ George začal chodiť do škôlky, rodičia ho odprevadili až k bráne

TASR
6.1.2016 21:38

Dva a pol ročný britský princ George podnikol prvý veľký krok vo svojom vzdelávaní, keď začal navštevovať materskú školu vo východoanglickom Norfolku. Informoval o tom Kensingtonský palác, ktorý súčasne zverejnil dve aktuálne fotografie malého princa.

Princ George začal chodiť do škôlky, rodičia ho odprevadili až k bráne
SITA/AP

Alternatívna pedagogika

George začal chodiť do predškolského zariadenia Westacre, využívajúceho metódy alternatívnej montessoriovskej pedagogiky, ktoré sa nachádza neďaleko Anmer Hallu, východoanglického sídla princa Williama a jeho manželky Catherine.

Na zverejnených záberoch vidno princa s ruksakom na chrbte, ako stojí pred pomaľovaným múrom v škôlkarskom areáli.

Podľa novín Daily Mail princa doviedli jeho rodičia až ku bráne škôlky, kde následne strávil niekoľko hodín. Nemenovaný zdroj uviedol, že všetko prebehlo bez problémov.

2_0a000002-834f-0b21.jpg

27 žiakov

William a Kate vopred avizovali, že George bude chodiť do materskej školy Westacre Montessori School, vzdialenej približne 180 kilometrov severne od Londýna. Pre toto zariadenie sa rozhodli s ohľadom na blízkosť sídla, v ktorom sa rodina často zdržiava. Počas pobytov v Londýne princ do škôlky chodiť nebude.

Vedenie školy uviedlo, že s princom bude zaobchádzať rovnako ako s ostatnými deťmi. V zariadení je aktuálne prihlásených 27 žiakov. Za jeden deň sa platí 33 libier, čo je výrazne menej než v porovnateľných škôlkach v Londýne.

Materská škola je situovaná v malej dedine East Walton a vedie do nej len privátna cesta, čo by malo princovi zaistiť dostatočné súkromie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok