Talianske úrady vyhostili desiatky osôb pre podozrenie z extrémizmu

TA3 TASR
22.12.2015 16:19

Taliansko v roku 2015 vyhostilo 67 osôb podozrivých z moslimského extrémizmu. Polícia okrem toho v rámci sprísnených bezpečnostných opatrení sledovala 90 zahraničných bojovníkov.

Sledovali 90 osôb

Talianske orgány v roku 2015 vyhostili 67 osôb podozrivých z moslimského extrémizmu a sledovali 90 zahraničných bojovníkov v rámci sprísnených bezpečnostných opatrení, ktoré majú zabrániť útokom na území Talianska.

Minister vnútra Angelino Alfano to uviedol na svojej koncoročnej tlačovej konferencii, informuje agentúra AP. K najnovšiemu vyhosteniu došlo podľa Alfana v pondelok, a to v prípade tridsaťročného Maročana žijúceho v Bologni, ktorý v sociálnych médiách údajne podporoval extrémistickú organizáciu Islamský štát.

Minister vnútra vysvetlil, že takéto osoby sú vyhostené, ak prokuratúra nemá dôkazy postačujúce na ich zadržanie. Čo sa týka sledovaných zahraničných bojovníkov, 18 z nich podľa Alfana v zámorí zahynulo.

Imigračná štatistika

Šéf talianskeho rezortu vnútra zverejnil aj novú imigračnú štatistiku, podľa ktorej sa od začiatku roka vylodilo na talianskych brehoch 144.200 migrantov. S výnimkou 71 osôb sa všetci priplavili z Líbye.

Spomedzi 66.266 imigrantov, ktorí od začiatku roka požiadali o azylovú ochranu, talianske orgány vyhoveli 42 percentám, informoval Alfano.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok