Slovenskí futsalisti postúpili do baráže kvalifikácie MS 2016

SITA
13.12.2015 23:55

Slovenská mužská reprezentácia vo futsale uspela vo svojom záverečnom vystúpení v 7. skupine kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá sveta do Kolumbie, keď v talianskom Bisceglie zdolala domáci výber 2:1 (0:1).

Slovenskí futsalisti postúpili do baráže kvalifikácie MS 2016
SITA/AP

Macedónsko s horšou bilanciou

Slováci si triumfom nad favoritom vybojovali miestenku v baráži (hrá sa v marci a apríli 2016), kam postúpili aj Taliani. Oči pre plač zostali reprezentantom Macedónska, ktorí nazbierali tiež šesť bodov ako postupujúce mužstvá, no zo vzájomných duelov mali najhoršiu bilanciu.

Zdalo sa, že zverenci trénera Mariána Berkyho sa domov vrátia s dlhým nosom, keďže do duelu, v ktorom nutne potrebovali zvíťaziť, prehrávali už od 3. min gólom Patiasa. V druhom polčase však obrat zariadil Marek Belaník a vystrieľal Slovákom postup do baráže. Meno súpera v play-off spoznajú slovenskí reprezentanti v prvej polovici februára.

Kvalifikácia o postup na futsalové MS 2016 - 7. skupina - Bari/Bisceglie (Tal.): 

Slovensko - Taliansko 2:1 (0:1)

Góly: 29. a 31. Belaník - 3. Patias, ŽK: 30. Směřička, 39. Paštrnák (obaja SR), rozhodovali: Sliva (Lit.) a Christodoulis (Gréc.)

Zostava SR: Herko (Brndiar) - Kozár, Kyjovský, Brunovský, Drahovský - Rafaj, Belaník, Paštrnák, Hudek, Směřička, Hudáček, Papajčík, Bahna 

Moldavsko - Macedónsko 2:5 (0:2)

Konečná tabuľka 7. skupiny:
1. Taliansko 3 2 0 1 10:4 6 
2. Slovensko 3 2 0 1 6:4 6
3. Macedónsko 3 2 0 1 8:9 6 
4. Moldavsko 3 0 0 3 4:11 0

Vysoký pressing

"Bol to veľmi ťažký zápas a ukázalo sa, že taktika bola zvolená dobre. Mali sme analýzu, pri ktorej sme sa zamerali predovšetkým na štandardky a rohy Talianov, ktoré sme chceli precízne zakrývať. Chalani to veľmi dobre bránili a vlastne z toho sme ani nedostali gól, hoci ostatným súperom z nich dávali góly. Taktika hrať power play prakticky celý zápas vyšla, najskôr na udržiavanie, aby sme otupili tlak súpera," povedal tréner Marián Berky.

"Hrali sme vysoký pressing, dá sa povedať, že s veľmi mladými hráčmi, ktorí pružne reagovali na ich pohyb. Musím pochváliť všetkých hráčov. Škoda, že nehral Hudek, ktorý je pohybovo veľmi zdatný a vie sa presadiť aj v útočnej fáze. Takisto musím pochváliť obidvoch brankárov, aj keď Peter Brndiar po zranení už nechytal, ale povzbudzoval Milana Herka. Víťazstvo je veľmi cenné: na talianskej pôde, proti majstrovi Európy. Myslím si, že si ho bude každý veľmi vážiť," dokončil.

"Veľmi nás teší, že sme postúpili. Predtým sme držali prsty Moldavčanom, ale tí nám ´nepomohli´. Sme radi, že sme dokázali poraziť majstrov Európy. Veľmi ma tešia prvé dva reprezentačné góly, ktoré viedli k víťazstvu a postupu. Bol to náš plán a tajne sme mu verili, bolo to však ťažké. Sme radi, že sme to dokázali, aj keď nám už v posledný deň viacerí neverili. Posielame toto víťazstvo domov," doplnil strelec dvoch gólov Marek Belaník.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok