Pred egyptským hotelom vybuchli bomby, zodpovednosť prevzal kalifát

TA3 TASR
24.11.2015 08:01

Extrémistická organizácia Islamský štát prevzala zodpovednosť za dnešný útok pred hotelom na egyptskom Sinajskom polostrove, ktorý si vyžiadal najmenej štyroch mŕtvych a 12 zranených.

Útok na justičných predstaviteľov

Bomba umiestnená v aute explodovala pred hotelom v meste Aríš na severe polostrova, kde boli ubytovaní justiční predstavitelia monitorujúci priebeh egyptských parlamentných volieb.

Pri explózii prišli o život dvaja sudcovia a dvaja policajti. Medzi zranenými sú príslušníci polície, vojaci i civilisti.

"Brat túžiaci po mučeníckej smrti vrazil s autom, v ktorom bola nálož, do príslušníkov bezpečnostných síl, strážiacich hotel Swiss Inn, v ktorom bývalo 50 sudcov," uvádza sa vo vyhlásení, ktoré prostredníctvom Twitteru rozšírili stúpenci Islamského štátu.

Destabilizácia Sinaja

Po prvom atentátnikovi nasledoval ďalší, ktorému sa podľa vyhlásenia IS podarilo dostať do hotela a odpáliť sa vo vnútri budovy. Podľa egyptskej armády na hotel postupne zaútočili traja ozbrojenci, z ktorých ani jeden neprežil.

Výbuchy v Aríši, metropole provincie Severný Sinaj, nastali deň po skončení druhého kola egyptských parlamentných volieb.

Podobné násilné akcie podniká v tomto regióne egyptská odnož extrémistickej organizácie Islamský štát, nazvaná Sinajská provincia, ktorá sa snaží o zvrhnutie centrálnej vlády v Káhire.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok