V Bruseli zostáva v platnosti najvyšší stupeň ohrozenia

ČTK
22.11.2015 19:38

Pre ostatné časti krajiny platí druhý najvyšší stupeň ohrozenia.

Posilnená polícia

V Bruseli zostáva v platnosti najvyšší stupeň pohotovosti pre bezprostrednú hrozbu teroristického útoku. Po zasadnutí Bezpečnostnej rady štátu to uviedol belgický premiér Charles Michel.

Pre ostatné časti krajiny platí druhý najvyšší stupeň ohrozenia. Posilnená bude polícia, školy budú v pondelok zatvorené. Ako dlho tieto mimoriadne opatrenia budú trvať, zatiaľ nie je jasné.

Chcú znížiť počet verejných akcií

"Obávam sa atentátu podobnému tomu v Paríži," uviedol belgický premiér. Brusel podľa neho čelí "vážnej a bezprostrednej" hrozbe koordinovaných útokov, ktoré by sa mohli odohrať zároveň na niekoľkých miestach.

Cieľom teroristických útokov by sa mohli stať nákupné strediská, obchody a hromadná doprava. Belgická vláda sa preto podľa premiéra bude usilovať o zníženie počtu verejných akcií s veľkým počtom účastníkov.

Uzatvorili centrum

Belgické bezpečnostné sily v nedeľu večer uzatvorili niekoľko ulíc v centre mesta, zrejme v súvislosti s teroristickou hrozbou. Ľudí vyzvali, aby sa nepribližovali k oknám a hotelových hostí, aby nevychádzali.

Uzatvorené je okolie centrálneho historického námestia Grand Place. K prehradeniu jednej z ulíc použili policajti aj autobus mestskej hromadnej dopravy. V uliciach je množstvo policajtov a vojakov, ktorí pomáhajú s bezpečnosťou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok